De Lindenhof is de fijnste plek om te wonen als het thuis niet meer gaat, zegt het team van dit huis in Vorden. De Lindenhof heeft een reputatie als vernieuwer in de zorg voor mensen met dementie: “We denken niet in regels, maar in mogelijkheden.”
Als u dementie heeft en het wordt thuis moeilijk om voor de nodige hulp, veiligheid en structuur te zorgen, kunt u in De Lindenhof wonen met zorg. U heeft dan u eigen kamer en deelt de woonkamer en de keuken met zes andere bewoners. Uw familie en vrienden zijn altijd welkom en ze worden actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken.
Bijzonder aan De Lindenhof is dat u er gewoon samen met uw partner kunt wonen, ook zonder dat hij of zij een zorgindicatie heeft. In De Lindenhof hechten we eraan dat u uw sociale netwerk gewoon kunt voortzetten.
Al voordat u bij ons komt wonen, verdiepen wij ons in uw persoonlijke situatie, onder meer door u thuis te bezoeken. Wie bent u? Wat zijn uw voorkeuren, wat zijn uw gewoontes, wat heeft u meegemaakt? Om een completer beeld van u te krijgen vragen wij uw familieleden soms om samen met u een beknopt levensverhaal te schrijven. Dat helpt om beter aansluiting te vinden bij wie u bent en wat u belangrijk vindt.
In De Lindenhof komen wonen is dus geen ‘knip’ met uw sociale leven. Het huis biedt een woning en de nodige ondersteuning in een goede sfeer. Met uw familie, vrienden en vrijwilligers zoeken we zoveel mogelijk de aansluiting bij het leven zoals u dat gewend bent.
Het welzijn en welbevinden van de bewoners in onze huizen, daar zorgen onze medewerkers samen met naasten voor. Het is iets waar je nooit te veel tijd en energie in kunt steken. Daarom zijn wij heel blij met de inzet van de vele betrokken familieleden/naasten en vrijwilligers die ons dagelijks, wekelijks en/of maandelijks ondersteunen. Zij leveren een grote bijdrage aan het welzijn en geluk van onze bewoners.
Als mensen hier komen wonen stopt het mantelzorgen en actief betrokken zijn als naaste niet. Het adres is veranderd, maar het ‘thuis zijn’ is niet gestopt. Voor u, uw dierbare en voor het zorgteam is het fijn als u blijft doen wat u deed. Kom langs wanneer u dat gewend was te doen. En denk bijvoorbeeld aan het wekelijkse uitstapje naar de markt of zangkoor, naar de eigen kapper, een uitstapje naar musea of met de naaste mee naar huis of een feestje. Ook kunt u als naaste groepsactiviteiten organiseren of meegaan met een activiteit. En u kunt alle verzorgende handelingen die u voor de verhuizing deed ook bij Sensire blijven doen. Bijvoorbeeld helpen bij het douchen, naar bed brengen en helpen bij de maaltijden. Wat u als fijn en vertrouwd ervaart.
De mensen van De Lindenhof werken in zogenoemd zelfstandige teams. Dat betekent dat ze een grote vrijheid hebben om samen met u en de mensen om u heen de keuzes te maken die voor u het best en het prettigst zijn.
Vaak levert dat fijne en originele oplossingen op. Een logeerbed op uw kamer zodat u partner ook ’s nachts bij u kan zijn, een duo-fiets waarmee iemand u kan meenemen voor een ritje door het dorp… Bij De Lindenhof denken we niet in regels, maar in mogelijkheden.
Ook voor de verpleegkundigen en verzorgenden zelf is deze denkwijze een bron van inspiratie en werkplezier. In elk team wordt actief gewerkt om iedereen enthousiast te maken en initiatief te laten nemen, in goede wisselwerking met de bewoners en hun familie. Zo worden de medewerkers dagelijks op een mooie manier herinnerd aan de schoonheid van hun vak.
"Hier komen wonen is niet een 'knip' met je sociale leven. Je familie en vrienden horen er gewoon bij."
~Barbera Storm, coördinerend clusterverpleegkundige De Lindenhof~
“We willen zorgen dat bewoners gewoon naar de bakker of de supermarkt in het dorp kunnen. Precies zoals ze vroeger gewend waren”, vertelt coördinerend cluster verpleegkundige Barbera Storm. “De meeste mensen komen uit deze omgeving. De Lindenhof zou gewoon een van de huizen in het dorp moeten zijn.”
Ieder mens heeft dromen, wensen en verlangens. Dit stopt niet als je ouder wordt. In ieders leven is vrijheid belangrijk. Ruimte om je vrij te kunnen bewegen en je eigen keuzes te kunnen maken. Óók als je te maken krijgt met dementie.
We streven naar zo veel mogelijk vrijheid. Mensen met dementie mogen zich bij ons vrij bewegen en hun eigen keuzes maken. Zij blijken daardoor actiever, mobieler en gelukkiger. We zoeken steeds weer samen met u naar mogelijkheden. Kijken naar wat mensen nog wél kunnen. We creëren een omgeving waar vrijheid niet leidt tot onveiligheid. Vrijheid voorrang geven, vraagt zoeken naar creatieve oplossingen. Samen met naasten, vrijwilligers en zorgprofessionals. Dit betekent lef hebben en loslaten. Wij geloven dat het de moeite waard is, omdat vrijheid noodzakelijk is om gelukkig, blij en zinvol te leven! Bijvoorbeeld als het Gaan de deuren dan helemaal open? “Nou, de voordeur wagenwijd openzetten doe je zelf thuis ook niet!”, zegt Barbera. “Maar er zijn best technische oplossingen te bedenken om bewoners en hun naasten makkelijker binnen en buiten te laten, zodat het fijner voelt.”
En zo zijn er veel meer dingen te bedenken om het leven voor onze bewoners te verbeteren. “Goede ideeën zijn hier altijd welkom.”
Het gebouw van De Lindenhof bestaat uit 23 appartementen, verdeeld over drie groepswoningen. Iedere groep heeft een gezellige keuken en huiskamer. Hier speelt uw dagelijks leven zich af: de krant lezen, een spelletje doen, samen koken en eten.
De Lindenhof voelt zich nauw verbonden met het dorp. Met het levendige centrum, de wekelijkse markt en de prachtige landelijke omgeving nodigt Vorden uit tot uitstapjes met uw familie of een van onze vrijwilligers.
Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:
een WA- en inboedelverzekering
het pluspakket schoonmaak voor een extra schoon huis
de beweegvereniging, voor beweging op ieders niveau. Klik hier om je aan- en af te melden.
Kijk bij 'aanvullende documenten' voor meer informatie.
Wilt u meer weten over De Lindenhof, of wilt u het huis eens bekijken? U kunt altijd een afspraak maken voor een gesprek of een rondleiding.
De zorgbemiddelaars van Sensire geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 088-260 6000.
Voor algemene vragen kunt u ons ook via ons algemene nummer bereiken: 0900 8856 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).
Sensire De Lindenhof
Smidsstraat 48/52
7251 XS Vorden
Voor onze diensten heeft u een indicatie nodig op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Sensire De Lindenhof heeft als woonvorm voor mensen met dementie een BOPZ-erkenning en huisvest vooral mensen met een VV 5 indicatie en soms een VV 7 (voorheen ZZP 5 en ZZP 7). Onze zorgbemiddelaars helpen u graag met uw aanvraag.
Voor een actueel overzicht van onze wachttijden, verwijzen wij u naar de Menzis Zorgatlas. Hier kunt u zoeken op ‘Sensire’.
Wanneer u zorg van ons ontvangt, zijn hierop algemene voorwaarden van toepassing. Klik op de link om meer te lezen.
De kosten van verblijf en verzorging met indicatie worden vergoed. De overheid vraagt van u wel een eigen bijdrage. Voor vragen over de hoogte van deze bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK): 0800 1925. Klik hier als u meer wilt weten over Kosten en vergoedingen.
Vrijheid voor mensen hebben we hoog in het vaandel staan. Zo hechten wij ook waarde aan de geestelijke verzorging. De geestelijk verzorgers van Sensire zijn er voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging. Klik hier om te lezen wat zij voor u kunnen betekenen.