Werken bij Sensire

Werken bij Sensire is altijd: samenwerken. Met klanten en bewoners, die je goed leert kennen. Met mantelzorgers en familieleden, waarmee je oplossingen vindt. En met collega’s die, net als jij, vakmensen zijn die niet de zorg maar een gelukkig leven centraal stellen.

Werken bij Sensire

Kun jij het aan?

Stel je eens voor: Je bent 24 jaar en je hebt meer dan vijftig klanten. Je leidt een team en neemt elke dag beslissingen voor mensen die zestig jaar ouder zijn dan jij. Hoe houdt je je staande? Door een echte relatie aan te gaan met je klanten en samen met hen en je team niet de zorg, maar hun leven centraal te stellen.

Als je werkt bij Sensire, heb je het op je eigen terrein voor een groot deel voor het zeggen, en waarom ook niet: Jij kent de mensen met wie je werkt, jij verstaat je vak en kent de praktijk. En hoe groot Sensire als organisatie ook mag zijn, voor onze klanten en bewoners ben jij ons gezicht.

Voor je klanten én voor jou

Sensire wil niet alleen haar klanten, maar ook haar medewerkers bevestigen in hun keuze voor Sensire. Dat betekent dat we onze zorgprofessionals het vertrouwen geven dat ze verdienen en hun werk zo goed mogelijk ondersteunen.

In het dagelijkse werk betekent dat: Een goede sfeer, korte lijnen naar gespecialiseerde collega’s en ondersteunende diensten en echte aandacht voor waar het allemaal om draait: Een fijn en betekenisvol leven voor onze klanten en bewoners.

Blijven leren

Nog beter worden in je vak

Door maatschappelijke, medische en technische ontwikkelingen staat ons vak nooit stil. De wensen en behoeftes van mensen veranderen met de tijd en er worden voortdurend nieuwe vondsten gedaan.  En soms zijn er obstakels die vragen om creatieve oplossingen die alleen jij en je team kunnen bedenken.

Want hoe de zorg zich ook ontwikkelt, uiteindelijk maken jij en je team zelf het verschil. Wij helpen je je vakkennis bij te spijkeren en stimuleren je om binnen je eigen vakterrein met eigen, originele oplossingen te komen. Omdat je niet werkt voor een systeem, maar voor je klanten en bewoners.

Met een groot aanbod van cursussen en met het delen en in de praktijk brengen van nieuwe innovaties blijven de mensen van Sensire hun hele loopbaan vooroplopen in hun vak.

Inspiratie

Een bron van energie

Werken in de zorg is werken met mensen op een moment in hun leven waarin echte aandacht extra belangrijk is. Omdat niet alles meer vanzelf lukt, bijvoorbeeld. Of omdat iemand kwetsbaar of alleen is.

Dan kun jij degene zijn die het verschil maakt, en dat zit ‘m soms juist in de ‘kleine’ dingen. Lees maar eens waar deze verpleegkundigen en verzorgenden energie van krijgen, en onder de links vind je hun hele verhaal:

Marieke de Reus, ergotherapeut: “Als iemand door een diep dal is gegaan, en dan zegt: Ik ga er weer tegenaan!”

Ilse Reinders, verzorgende VIG: “Als iemand die heel dement is je plots in de ogen kijkt en blij is dat je er bent.”

Martin Reijntjes, gespecialiseerd verpleegkundige beroerte/CVA: “Als je ziet dat iemand de gevolgen van een beroerte accepteert en toch veel bereikt door actief aan de slag te gaan.”

Géke van den Bovenkamp, fysiotherapeut: “Dat je een bewoner helpt ontspannen in bed te gaan liggen, en dat dan de frons op het gezicht plaats maakt voor een glimlach.”

Charella van Ee, wijkverpleegkundige: “Als mensen ontdekken dat ze nog veel meer kunnen dan ze zelf hadden gedacht.”

Nienke Jansen, dietist: “Dat je samen een plan maakt, en dat je klant dan zegt: Nou, dat zie ik wel zitten. En dat het dan ook werkt.”

Gedule Hermsen, stomaverpleegkundige: “Dat je echt kan bijdragen aan de waardigheid en de kwaliteit van leven van mensen.”

Vacatures en stages

Uitdagend werk

Heb je belangstelling voor een uitdagende baan bij Sensire, in het hart van de zorg en met de klant centraal? Raadpleeg de vacatures bij Werken bij Sensire.

Ook voor een stage vanuit je beroepsopleiding, een maatschappelijke- of snuffelstage, een afstudeerstage of een combinatie van werken en leren kun je bij Sensire terecht.

Vrijwilligers

Dankbaar werk

Zo’n achthonderd vrijwilligers leveren een grote bijdrage aan het welzijn van de bewoners van de huizen van Sensire. Met goede begeleiding maken we er samen dankbaar werk van.

Vrijwilligers dragen bij aan het welzijn van mensen, en vaak zit dat juist in de gewone dingen van het leven. Zo nu en dan iemand op bezoek krijgen. Samen het dorp in om een boodschap te doen. Of er met de duofiets op uit voor een ritje door de omgeving. Vrijwilligers maken het leven van mensen leuker.

Verantwoordelijk werk

Omdat je als vrijwilliger mensen ontmoet in hun privésituatie en soms in een kwetsbare positie, zorgt Sensire voor goede begeleiding. Met een gesprek en een introductiebijeenkomst kijken we of het ‘klikt’ en bereiden we je voor. Sensire heeft vier welzijnscoördinatoren die vrijwilligers begeleiden en bijstaan.

Heb je interesse? Hier vind je meer informatie voor vrijwilligers. En hier vind je de vacatures voor vrijwilligers. Maar je spontaan aanmelden mag ook.

Samen wijzer worden

De Verpleegkundige en verzorgende Adviesraad

Met de Verpleegkundige en verzorgende Adviesraad (VAR) hebben de zorgprofessionals van Sensire ook een belangrijk middel om hun eigen ideeën voor verbetering in de organisatie te verankeren.

De VAR bestaat uit mensen uit de praktijk die het bestuur van Sensire gevraagd en ongevraagd adviseren over het beleid. Zo put Sensire kennis uit de dagelijkse praktijk.

Inlog medewerkers

Ben je medewerker van Sensire? Dan kun je hier inloggen op het intranet.

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire