Waterrijk in Doetinchem is geknipt voor mensen die zelfstandig willen blijven wonen én actief willen zijn. Samen en in een goede relatie met de wijk hebben de bewoners zelf de touwtjes in handen.

Wonen in

Waterrijk

Waterrijk
Waterrijk
Waterrijk

Wonen in Waterrijk

Initiatiefrijk en actief

Wonen in Waterrijk is zelfstandig wonen, in een prettige en actieve relatie met de andere bewoners en de omgeving van dit huis in de Doetinchemse wijk Dichteren. Waterrijk heeft een goede reputatie als centrum van activiteiten en uitwisseling.

Zo komen er geregeld vrijwilligers koken of meehelpen in de tuin en zijn er tal van activiteiten waarbij niet alleen de bewoners van Waterrijk, maar ook de hele omgeving is betrokken. In de ontmoetingsruimte, en in de zomer op het terras, zijn niet alleen de bewoners en hun familie maar ook de mensen uit de wijk van harte welkom.

In restaurant Lekkerrijk kunt u elke dag terecht voor een vers bereide maaltijd, lunch of koffie met wat lekkers. Doordat er vers wordt gekookt kan uw maaltijd worden aangepast aan uw dieet en wensen. Het restaurant en de ontmoetingsruimte zijn ook beschikbaar voor activiteiten, zoals een verjaardag, een buurtbarbecue of een informatiebijeenkomst.

Zelfstandig, met een beetje zorg

Met verzorgd wonen kunt u in Waterrijk met ondersteuning zelfstandig wonen. U kunt zo thuis blijven wonen met een ZZP-indicatie (VPT en/of MPT).

Zorg binnen handbereik

Sensire biedt in Waterrijk wijkzorg en huishoudelijke zorg aan. Onze mensen zijn altijd aanwezig, dus de zorg is altijd binnen handbereik. Indien uw CIZ-indicatie niet toereikend is, kunt u ook altijd extra zorg inkopen bij Sensire.

Woonzorg Nederland

Voor de huurappartementen in Waterrijk heeft u een indicatie nodig van het CIZ. Het complex is eigendom van Woonzorg Nederland, dat u kan helpen als u denkt in aanmerking te kunnen komen voor een plekje. De contactgegevens van de bewonersconsulenten van Woonzorg Nederland vindt u onderaan deze webpagina.

Meedoen in Waterrijk

De bewoners zijn aan zet

Wonen in Waterrijk is deel uitmaken van een gemeenschap waarin u zelf initiatieven kunt nemen en mede kunt bepalen hoe de zaken worden georganiseerd. Waterrijk heeft een actieve bewonersgroep die zelf instaat voor het onderhoud van de tuin en de gemeenschappelijke ruimtes en zelf activiteiten organiseert.

Waterrijk wil een voorloper zijn in het organiseren van de zeggenschap van haar bewoners. Dat komt ook tot uitdrukking in de bewonersvereniging die wordt opgericht. In plaats van vragen wat ze nodig hebben, kunnen de bewoners het nu in veel gevallen zelf organiseren. In 2018 zal de vereniging verder haar beslag krijgen.

Waterrijk in beeld

Onze woningen

Gelegen in de wijk Dichteren in Doetinchem is er rond Waterrijk een supermarkt, een kapper en een medisch centrum en is er ruime parkeergelegenheid. Waterrijk staat in een levendige omgeving met drie basisscholen met wie het huis een goede band heeft.

Waterrijk beschikt over 95 huurappartementen en 24 koopappartementen voor mensen van 55 jaar of ouder. De huurappartementen worden verhuurd door Woonzorg Nederland en vereisen een indicatie voor thuiszorg van het CIZ. De koopappartementen zijn particulier bezit en kunnen dus gewoon zonder zorgvraag worden aangekocht.
Vond u dit artikel nuttig?
0 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire