Wonen in Sydehem is simpelweg prachtig wonen. Vanwege de ligging midden in Zeddam met uitzicht op het mooie Montferland. En ook omdat het een volledig gerenoveerde accommodatie is die helemaal voldoet aan de wensen en eisen van deze tijd.

Wonen in

Sydehem

Sydehem
Sydehem
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Sensire Sydehem is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wonen in Sydehem

Sydehem is als woonplek voor ouderen al 57 jaar een begrip in Zeddam en omgeving. Het huis heeft een reputatie om de gezellige en ongedwongen sfeer [dat zegt ook Teun van Tongerloo]. Er wonen ouderen die intensieve zorg krijgen en er is De Hettenheuvel, een woongroep voor mensen met dementie.

"De logica zit in het huis. Er zijn verschillende beleefhoeken, waardoor de bewoners regie op hun leven kunnen pakken. Ze kunnen zitten waar ze willen."
Patty Ruikes Woonbegeleider Sydehem

Volledig gerenoveerd

Volledig gerenoveerd Sydehem

Het Sydehem is volledig gerenoveerd en ingericht volgens het concept kleinschalig wonen. Hierbij is rekening gehouden met de invloed van de omgeving op mensen met dementie. “Dementie is volksziekte nummer 1, dat zien we in de praktijk ook. De inrichting moet niet alleen heel aangenaam zijn, maar ook begrijpelijk [lees hierover ook het verhaal van Patty Ruikes]. Er wordt rekening gehouden met de manier waarop het brein op de omgeving reageert. Dus er is ruimte voor een ‘ouderwetse’ inrichting, attributen uit de jeugd van de bewoners, geen glazen deuren tot aan de grond en hoekjes waar wat te beleven valt”, zegt Frederik Lindenhovius. Medewerkers van Sensire zijn hier zelf actief mee aan de slag gegaan. Frederik: “Vooraf hebben we onze collega’s gevraagd: Wat kun en wil je zelf? En waar heb je professionele ondersteuning bij nodig, zoals een samenwerking met het BreinCollectief? De meest geweldige initiatieven zijn hierdoor gerealiseerd, waaronder een bruin café. Niet alleen mooi voor de bewoners, ook onze collega’s vonden het geweldig om de kans te krijgen zichzelf op een andere manier te laten zien.”

Bewoners Het Weerdje verhuizen mee

Bewoners Het Weerdje verhuizen mee naar Sydehem

De toekomst van Het Weerdje is sinds 2016 onderwerp van gesprek tussen bewoners, zorgorganisatie Sensire en woningcorporatie Habion, de eigenaar van het pand. Na de terugkeer van de bewoners naar Sydehem zouden de bewoners achterblijven in een pand dat nagenoeg leeg staat. Sensire wil alle huidige bewoners van Het Weerdje graag een goede plaats bieden, daarom verhuizen de overige bewoners van Het Weerdje mee naar Zeddam. Voor de bewoners betekent dat een nieuwe plek in een andere plaats, maar met bekende gezichten: onze medewerkers en vrijwilligers verhuizen immers ook mee [lees ook het verhaal van mevrouw Jansen].

"De afgelopen maanden heb ik een bijzondere vriendschap gesloten. In het nieuwe Sydehem komen we zelfs naast elkaar te wonen. We krijgen één balkon, waarop twee stoeltjes kunnen staan."
Mevrouw Jansen Bewoner van Sydehem

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

Bij tijdelijk verblijf gelden afwijkende services.

Sydehem in beeld

Vond u dit artikel nuttig?
89 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

2 januari 2019 | 13:12

Hilde Thomassen

Het verhaal van mevrouw Jansen doet mij goed. Tijdens een van de vorige verbouwingen was ik werkzaam als inspecteur verzorgingshuizen en gaf advies o.a. over de (ver) bouw. Een van mijn punten was het advies op de kleine balkons geen tussenstuk te plaatsen, zo kon men makkelijker contact met de buur maken en kon men royaler zitten. Voor het schoonmaak personeel was het ook een stuk gemak. Fieke Andriessen was een felle tegenstandster en ze liet dat in Zeddam duidelijk merken. Dat ik nu lees dat een bewoonster haar achteraf ongelijk geeft doet mij goed.
Met vriendelijke groet Hilde Thomassen

reageer
Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire