De bewoners van Sydehem zijn er even niet. Ze wonen tijdelijk in Het Weerdje in Doetinchem, terwijl hun huis in Zeddam grondig wordt gerenoveerd. In de zomer van 2018 is de renovatie klaar en kunnen de bewoners terug.

Wonen in

Sydehem

Sydehem
Sydehem
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Sensire Sydehem is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wonen in Sydehem

Sydehem is als woonplek voor ouderen al 57 jaar een begrip in Zeddam en omgeving. Het huis heeft een reputatie om de gezellige en ongedwongen sfeer. Er wonen ouderen die intensieve zorg krijgen en er is De Hettenheuvel, een woongroep voor mensen met dementie.

Momenteel wordt het sterk verouderde gebouw van Sydehem grondig onder handen genomen, zodat het in de zomer van 2018 weer volledig voldoet aan de wensen van deze tijd. De bewoners van Sydehem wonen daarom tijdelijk in Het Weerdje in Doetinchem.

"Ik vind het mooi dat de medewerkers van Sydehem ook allemaal meegaan met de verhuizing. Echt heel fijn"
Mevrouw Boom Bewoner van Sydehem

De renovatie

Zo min mogelijk ongemak

De bewoners van Sydehem verhuizen voor maximaal negen maanden naar Het Weerdje in Doetinchem, zodat hun gebouw grondig kan worden gerenoveerd. Sensire wil er ondanks het ongemak een fijne tijd van maken voor de bewoners.

Het gebouw is sterk verouderd, maar met een flinke opknapbeurt wordt het woongenot weer voor vele jaren verzekerd. Na het werk komen de bewoners weer thuis in een sterk verbeterd appartement met alle moderne voorzieningen en omgeven door sfeervolle en groot opgezette gemeenschappelijke ruimtes.

Sensire realiseert zich heel goed wat er wordt gevraagd van de bewoners: Tijdelijk verhuizen neemt gedoe en misschien zelfs wat spanning met zich mee. Daarom willen we de bewoners alle mogelijke zorgen uit handen nemen. We regelen de verhuizing voor iedereen tot in de details, inclusief verhuiskaarten, en bieden de bewoners een verrassend ‘overlevingspakket’ aan.

Betrokken bij de bouw

Sensire wil de bewoners van Sydehem ook in staat stellen om de renovatie van hun huis op de voet te volgen. Met webcams en een bezoek aan de bouwplaats blijft iedereen op de hoogte. En naar goed Achterhoeks gebruik planten we samen een Meiboom en drinken we een borrel bij het bereiken van het hoogste punt.

Ook de huidige bewoners van Het Weerdje worden niet vergeten. Er was een Housewarming met hun nieuwe buren en een afscheidsdiner om ze weer uit te zwaaien staat ook al op het programma.

Zo hopen we dat de renovatie van Sydehem niet alleen goed uitpakt als het werk klaar is. Ook tijdens de werkzaamheden willen we dat de bewoners hun leven naar hun eigen wensen en behoeften kunnen leiden. Daar staan we graag voor in.

Sydehem in beeld

Vond u dit artikel nuttig?
86 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Ook interessant

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire