Pelgrim staat op de plek in Gaanderen waar vroeger de Pelgrim-fabriek stond, vandaar de naam. Er wonen mensen zelfstandig, al of niet met zorg, en er is de Pelgrimhof voor mensen met dementie. Wat vooral opvalt, is hoe ruim de appartementen zijn. Daardoor is Pelgrim ook voor echtparen een geliefde plek.

Wonen in

Pelgrim

Pelgrim
Pelgrim
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Sensire Pelgrim is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wonen in Pelgrim

Eén huis

Als u wilt weten hoe het is om te wonen in Pelgrim in Gaanderen, moet u er zeker eens een kijkje nemen. Pelgrim is een huis waar verschillende woonvormen bestaan. Met de gemeenschappelijke ruimte en de activiteiten is Pelgrim steeds meer één huis.

Een deel van de bewoners woont zelfstandig, vaak met ondersteuning. Mensen met dementie vormen het andere deel van de bewoners.

Voor u en uw partner

Pelgrim telt 39 appartementen waar intensieve zorg wordt geboden aan mensen die zelfstandig willen wonen. Voor mensen met dementie is er de Pelgrimhof, bestaande uit twee groepswoningen voor in totaal 14 bewoners.

Komt u op basis van een zorgindicatie in aanmerking voor wonen in Pelgrim, dan mag uw partner er ook altijd komen wonen.

Pelgrim heeft een eigen restaurant en een ontmoetingsruimte. Hier kunt u, ook als u zelfstandig in Gaanderen woont, terecht voor een kopje koffie, de leestafel, een spelletje of een maaltijd. Ook kunt u hier uw familie en ander bezoek ontvangen. Pelgrim is een levendige plek waar ook mensen uit de omgeving graag langskomen.

Uw team

Vertrouwde gezichten

Pelgrim werkt met kleine teams die een persoonlijke band opbouwen met de bewoners en ook voor uw familie en vrienden een vertrouwd gezicht zijn.

De medewerkers stellen de betrokkenheid van uw familieleden zeer op prijs. Familieleden kunnen in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en logeren behoren altijd tot de mogelijkheden. Ze kunnen helpen bij de ondersteuning en zijn ook altijd uitgenodigd om zelf deel te nemen aan de activiteiten en zelf initiatieven te nemen.

Pelgrim heeft ook een toegewijde groep van vrijwilligers die voor veel activiteiten en plezier zorgen. Zo is er dankzij hen geregeld een gezellige bingo en trekken bewoners er geregeld op uit voor een ritje door de omgeving op de duo-fiets. Heeft u ook belangstelling om hieraan bij te dragen? Wie weet wilt u ook vrijwilliger worden.

De bewonersraad

Inspraak en verbinding

Sensire Pelgrim heeft een Bewonersraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en van iedereen die gebruik maakt van de diensten van Sensire. In de Bewonersraad zitten bewoners of familieleden van bewoners. De leden geven advies over zowel het wonen als het welzijn binnen Pelgrim.

Woonvormen

Wonen met zorg

De appartementen voor wonen met intensieve zorg bieden een ruime woonkamer met een open keuken en een directe toegang tot een eigen balkon of terras. In de hoofdslaapkamer past met gemak een tweepersoonsbed en naast de royale badkamer is er ook nog een logeerkamer en een bergruimte. Er is dus genoeg ruimte om de spullen mee te nemen die u dierbaar zijn.

Kleinschalig wonen met dementie

De zorgappartementen voor mensen met dementie behoren tot een kleinschalige groepswoning, de Pelgrimhof, op de tweede verdieping. Ze hebben allemaal een ruime woonkamer, zodat er plaats is voor de spullen die voor u waardevol zijn. Ze hebben ook een eigen keukenblok, een slaapkamer en een ruime badkamer. Er zijn twee gemeenschappelijke woonkamers en keukens.

Zelfstandig wonen

Pelgrim telt ook een aantal woningen waarin mensen volledig zelfstandig wonen. Ze delen het restaurant met de andere bewoners. Verhuur van deze appartementen gaat niet via Sensire, maar via wooncorporatie Sité Woondiensten. Deze kunt u bereiken via de website van Sité.

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

Onze woningen

Pelgrim staat op de plek in Gaanderen waar vroeger de Pelgrim-fabriek stond, vandaar de naam. Wat vooral opvalt, is hoe ruim de appartementen zijn. Daardoor is Pelgrim ook voor echtparen een geliefde plek. Pelgrim is gebouwd in 2014 en sluit helemaal aan bij de wensen van deze tijd.

Pelgrim in beeld

Vond u dit artikel nuttig?
78 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire