Wonen in

Pelgrim

Pelgrim
Pelgrim
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Sensire Pelgrim is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wonen met zorg

Zorgappartementen

Soms is het noodzakelijk te verhuizen naar een andere woonvorm. Bijvoorbeeld omdat het thuis wonen niet meer veilig is of omdat u thuis niet meer kan worden verzorgd door de thuiszorg. Op Pelgrim kunt u ‘wonen zoals thuis’ in een ruim appartement. Deze appartementen hebben een ruime woonkamer met een open keuken en een directe toegang tot een eigen balkon of terras. In de hoofdslaapkamer past met gemak een tweepersoonsbed en naast de royale badkamer is er ook nog een logeerkamer en een bergruimte. Deze ruimte biedt echtparen de mogelijkheid om gewoon bij elkaar te blijven wonen als één van beide door zorgbehoefte niet meer in eigen huis kan wonen. En er is genoeg ruimte om de spullen mee te nemen die u dierbaar zijn.

Geen verpleeghuis, maar zorg op maat Pelgrim is geen verpleeghuis maar biedt wel verpleeghuiszorg aan mensen met een intensieve zorgvraag. Onze bewoners wonen hier zelfstandig en in privacy, zoals ze dat gewend waren. Met regie over hun eigen leven: ze hebben zelf de touwtjes in handen. Natuurlijk wel met hulp van Sensire. Er is 24 uur zorg aanwezig. Bewoners ontvangen zorg zoals met hen en contactpersonen persoonlijk afgesproken.

De buurt in Ook aanvullende diensten zoals een kappersbeurt of een bezoekje aan de winkel mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar dat is niet op Pelgrim zelf aanwezig. Hiervoor gaan bewoners gezellig de buurt in. Even een uitstapje naar de bakker om de hoek en een praatje bij de kassa. Omdat wij het belangrijk vinden dat bewoners net zoals thuis deel blijven nemen aan de maatschappij. Om dit mogelijk te maken hebben we een goede samenwerking met lokale partners en vrijwilligers.

Pelgrimhof: leven met dementie

Pelgrim telt ook een aantal kleinschalige zorgappartementen voor mensen met dementie: Pelgrimhof op de tweede verdieping. Op Pelgrimhof willen wij u graag beter leren kennen. Uw verhaal: wie u bent, wat u heeft meegemaakt, wat u leuk vindt, wat u graag doet. Om er samen voor te zorgen dat u uw leven kunt blijven leiden zoals u altijd al deed.

U kunt uw eigen appartement geheel naar eigen wens inrichten met uw eigen, voor u waardevolle spullen. Het appartement bestaat uit een woonkamer, een keukenblokje, een slaapkamer en badkamer. De appartementen zijn zeer ruim en daarom erg geschikt voor echtparen. En niet onbelangrijk: er is genoeg plek voor een kop koffie met visite. Aan de appartementen grenzen twee gezellige algemene huiskamers met een groot gezamenlijk dakterras. In de huiskamers wordt dagelijks vers gekookt, samen gegeten en een potje gekaart of gerummikubt.

Zelfstandig wonen

Ook kunt u, zonder zorgbehoefte, geheel zelfstandig wonen bij Pelgrim in uw eigen appartement. Omdat u, net als de andere bewoners, gewoon gebruik kunt maken van bijvoorbeeld het restaurant en andere aanvullende diensten en arrangementen, heeft u hier alles bij de hand. Verhuur van deze appartementen gaat niet via Sensire, maar via wooncorporatie Sité Woondiensten. Deze kunt u bereiken via de website van Sité.

Wonen bij Pelgrim

Één huis

Ondanks de verschillende woonvormen, delen al onze bewoners de gemeenschappelijke ruimten zoals het restaurant en de ontmoetingsruimte. Daarmee is Pelgrim echt één huis. U kunt er, ook als u zelfstandig bij Pelgrim of in Gaanderen woont, samen met uw familie terecht voor een kopje koffie, de leestafel, een spelletje of een maaltijd.

Samen met familie

Wij leveren goede zorg. Maar familie speelt natuurlijk net zo’n belangrijke rol in het welzijn van de bewoners. Om samen gewoonten, activiteiten en hobby’s in stand te houden. Van een borreltje op een vaste prik tot en met een rondje in de buitenlucht. Aanvullend organiseert Sensire zinvolle dagbesteding, maaltijdvoorziening en activiteiten. Zo is er een aanbod van arrangementen waar alle bewoners gebruik van kunnen maken ongeacht hun indicatie (hier zijn soms kosten aan verbonden).

"Niks moet hier, alles mag"
Mevrouw Besselink, bewoner van Pelgrim

Uw team

Vertrouwde gezichten

Pelgrim werkt met kleine teams. Zij hebben een persoonlijke band met de bewoners en zijn ook voor familie en vrienden een vertrouwd gezicht.

Familieleden kunnen in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en logeren behoren altijd tot de mogelijkheden. Het wordt erg gewaardeerd als familie helpt bij het dagelijks leven, inrichten van het appartement, activiteiten en ook eigen initiatieven zijn meer dan welkom!

Pelgrim heeft ook een toegewijde groep van vrijwilligers die voor veel activiteiten en plezier zorgen. Zo is er dankzij hen geregeld een gezellige bingo en trekken bewoners er geregeld op uit voor een ritje door de omgeving op de duo-fiets. Heeft u ook belangstelling om hieraan bij te dragen? Wie weet wilt u ook vrijwilliger worden.

De bewonersraad

Inspraak en verbinding

Sensire Pelgrim heeft een Bewonersraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en van iedereen die gebruik maakt van de diensten van Sensire. In de Bewonersraad zitten bewoners of familieleden van bewoners. De leden geven advies over zowel het wonen als het welzijn binnen Pelgrim.

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

Pelgrimhof in beeld

Pelgrim in beeld

Onze woningen

Pelgrim staat op de plek in Gaanderen waar vroeger de Pelgrim-fabriek stond, vandaar de naam. Wat vooral opvalt, is hoe ruim de appartementen zijn. Daardoor is Pelgrim ook voor echtparen een geliefde plek. Pelgrim is gebouwd in 2014 en sluit helemaal aan bij de wensen van deze tijd.
Vond u dit artikel nuttig?
73 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

19 maart 2020 | 23:18

Geer prins

Hoe veel bewoners heeft u bij u wonen? Omdat we iets willen maken zodat ze weten dat we aan hun denken

reageer
28 maart 2019 | 20:48

anoniem

mijne heren,
Ik ben op zoek naar contact met Anita klein Kranenburg ik heb vernomen dat zij een markt wil opzetten in de Pelgrim en zij heeft mijn gegevens doorgekregen en ik vroeg mij af of zij al contact heeft gezocht en dat mij dat is ontgaan.
graag hoor ik van u of Anita.

Met vriendelijke groet,

Charlotte Hendriks – ter Horst
0657314050
chjterhorst@gmail.com

reageer
29 maart 2019 | 07:33

Inez Jansen

Ik heb een mailtje gestuurd naar Anita, zij pakt het verder met u op.

reageer
Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire