De Lindenhof is de fijnste plek om te wonen als het thuis niet meer gaat, zegt het team van dit huis in Vorden. De Lindenhof heeft een reputatie als vernieuwer in de zorg voor mensen met dementie: “We denken niet in regels, maar in mogelijkheden.”

Wonen in

De Lindenhof

Wonen in De Lindenhof

Persoonlijk en veilig

Als u dementie heeft en het wordt thuis moeilijk om voor de nodige hulp, veiligheid en structuur te zorgen, kunt u in De Lindenhof wonen met zorg. U heeft dan u eigen kamer en deelt de woonkamer en de keuken met zes andere bewoners. Uw familie en vrienden zijn altijd welkom en ze worden actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken.

Bijzonder aan De Lindenhof is dat u er gewoon samen met uw partner kunt wonen, ook zonder dat hij of zij een zorgindicatie heeft. In De Lindenhof hechten we eraan dat u uw sociale netwerk gewoon kunt voortzetten.

Elkaar goed leren kennen

Al voordat u bij ons komt wonen, verdiepen wij ons in uw persoonlijke situatie, onder meer door u thuis te bezoeken. Wie bent u? Wat zijn uw voorkeuren, wat zijn uw gewoontes, wat heeft u meegemaakt? Om een completer beeld van u te krijgen vragen wij uw familieleden soms om samen met u een beknopt levensverhaal te schrijven. Dat helpt om beter aansluiting te vinden bij wie u bent en wat u belangrijk vindt.

In De Lindenhof komen wonen is dus geen ‘knip’ met uw sociale leven. Het huis biedt een woning en de nodige ondersteuning in een goede sfeer. Met uw familie, vrienden en vrijwilligers zoeken we zoveel mogelijk de aansluiting bij het leven zoals u dat gewend bent.

Uw team

Geen regels, maar mogelijkheden

De mensen van De Lindenhof werken in zogenoemd zelfstandige teams. Dat betekent dat ze een grote vrijheid hebben om samen met u en de mensen om u heen de keuzes te maken die voor u het best en het prettigst zijn.

Vaak levert dat fijne en originele oplossingen op. Een logeerbed op uw kamer zodat u partner ook ’s nachts bij u kan zijn, een duo-fiets waarmee iemand u kan meenemen voor een ritje door het dorp… Bij De Lindenhof denken we niet in regels, maar in mogelijkheden.

Mooi werk

Ook voor de verpleegkundigen en verzorgenden zelf is deze denkwijze een bron van inspiratie en werkplezier. In elk team wordt actief gewerkt om iedereen enthousiast te maken en initiatief te laten nemen, in goede wisselwerking met de bewoners en hun familie. Zo worden de medewerkers dagelijks op een mooie manier herinnerd aan de schoonheid van hun vak.

"Hier komen wonen is niet een 'knip' met je sociale leven. Je familie en vrienden horen er gewoon bij"
Barbera Storm, teamverpleegkundige Sensire De Lindenhof

Radicale zorgvernieuwing

Een landelijk project

Kleinschalige woonvorm Sensire De Lindenhof gaat bewoners en het dorp Vorden meer met elkaar verbinden. Het huis is geselecteerd als één van de vier kerndeelnemers van het landelijke project ‘Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg’.

Dit project maakt deel uit van de beweging ‘Waardigheid en trots’, gericht op een manier van wonen met zorg waarin het leven zelf, en niet de zorg, centraal staat.

De dingen doen zoals thuis

“We willen zorgen dat bewoners gewoon naar de bakker of de supermarkt in het dorp kunnen. Precies zoals ze vroeger gewend waren”, vertelt teamverpleegkundige Barbera Storm. “De meeste mensen komen uit deze omgeving. De Lindenhof zou gewoon een van de huizen in het dorp moeten zijn.”

Daartoe zoekt De Lindenhof zo veel mogelijk contact met het dorp, met name door de dingen te gaan doen zoals je dat thuis ook zou doen. “We gaan nu al zelf naar de bakker, de groenteboer en de slager”, vertelt Barbera. “En ook de supermarkt heeft heel positief op onze ideeën gereageerd.” Barbera wil nog veel verder gaan: “Uiteindelijk moet eigenlijk ook dat codeslot van de deur.”

Gaan de deuren dan helemaal open?

“Nou, de voordeur wagenwijd openzetten doe je zelf thuis ook niet!”, zegt Barbera. “Maar er zijn best technische oplossingen te bedenken om bewoners en hun naasten makkelijker binnen en buiten te laten, zodat het fijner voelt.”

En zo zijn er veel meer dingen te bedenken om het leven voor onze bewoners te verbeteren. “Goede ideeën zijn hier altijd welkom.”

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

De Lindenhof in beeld

Onze woningen

Het gebouw van De Lindenhof bestaat uit 21 appartementen, verdeeld over drie groepswoningen. Iedere groep heeft een gezellige keuken en huiskamer. Hier speelt uw dagelijks leven zich af: de krant lezen, een spelletje doen, samen koken en eten.

De Lindenhof voelt zich nauw verbonden met het dorp. Met het levendige centrum, de wekelijkse markt en de prachtige landelijke omgeving nodigt Vorden uit tot uitstapjes met uw familie of een van onze vrijwilligers.
Vond u dit artikel nuttig?
100 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire