Met ruime kamers, twee tuinen en een toegewijd team is De Bloesem in Neede een warm huis voor mensen met dementie. Familie en vrienden kunnen gewoon in en uit en De Bloesem heeft een fijne band met het dorp en een actieve kring van vrijwilligers.

Wonen in

De Bloesem

De Bloesem
De Bloesem
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Sensire De Bloesem is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wonen in De Bloesem

Een echt thuis

Een medewerkster van De Bloesem zegt het altijd met nadruk tegen de familie van de bewoners: “Je bent hier niet bij je vader of moeder ‘op bezoek’. Je bent hier altijd welkom zoals je dat vroeger thuis ook was. Je kunt in en uit lopen zo vaak als je maar wilt. En als je eens wilt blijven slapen, dan kan dat ook.”

Het tekent de sfeer in De Bloesem, waar de medewerkers vertrouwde gezichten zijn voor de bewoners en hun familie. Er worden geregeld activiteiten georganiseerd en er zijn zogenoemde duo-fietsen, waarmee je samen een ritje buiten kan maken. Er is ook een zogenoemde Tovertafel, die de bewoners stimuleert om te bewegen en uit hun eigen wereldje te komen.

Neem uw sociale leven mee

In De Bloesem wordt de betrokkenheid van de sociale omgeving van de bewoners zeer op prijs gesteld. Voordat u in De Bloesem komt wonen, komen teamleden al bij u thuis om kennis met u te maken en te zien wat uw gewoonten zijn, welke spullen u dierbaar zijn en hoe uw huis is ingericht. In goed overleg met uw familie kunnen we uw kamer dan zo inrichten dat zoveel mogelijk kunt leven zoals u dat gewend bent. Wat vooral opvalt, is hoe ruim de appartementen zijn. Daardoor is De Bloesem ook voor echtparen een geliefde plek.

Ook in uw dagelijkse leven is de betrokkenheid van uw familie waardevol. Uw verwanten kunnen altijd in en uit lopen bij De Bloesem en uw ruime appartement leent zich prima voor het ontvangen van bezoek.

"je bent hier niet bij je vader of moeder 'op bezoek'. Je kunt in en uit lopen zo vaak je wilt"
Verpleegkundige Sensire De Bloesem

Uw team

Hecht en vertrouwd

“We kunnen niet met elkaar en niet zonder elkaar”, grappen de leden van het team van De Bloesem als ze wordt gevraagd naar hun samenwerking. Het is een klein, hecht team dat elkaar goed kent en ook voor de bewoners en hun familie vertrouwde gezichten vormt.

Elke bewoner heeft binnen het team een eigen eerste contactpersoon, die ook voor de familie het vaste aanspreekpunt is. Na de eerste zes weken is er met de contactpersoon een moment om te evalueren hoe het gaat, maar ook op alle andere momenten dat dat gewenst is, kan de contactpersoon worden benaderd. Samen kunnen het team en de familie de bewoner een fijne tijd geven.

De Bewonersraad

Betrokken familieleden

De Bloesem heeft een zogenoemde  Bewonersraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en van iedereen die gebruik maakt van de diensten van Sensire.  De Bewonersraad van De Bloesem telt vier familieleden van bewoners en komt geregeld bij elkaar.

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

De Bloesem in beeld

Onze woningen

De Bloesem is een modern gebouw uit 2012 met 14 ruime appartementen op de begane grond. De kamers zijn opvallend groot, zodat er naast de mogelijke hulpmiddelen ook ruimte is voor meubels en persoonlijke spullen die u dierbaar zijn. In twaalf van de veertien woningen is de slaapkamer apart.

Er zijn twee huiselijke woonkamers waar een deel van uw dagelijks leven zich afspeelt: de krant lezen, muziek luisteren, een spelletje doen, samen koken en eten. Er zijn twee tuinen en er worden kippen gehouden.
Vond u dit artikel nuttig?
100 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire