Icoon zorgzoeker

Maatschappelijk werk helpt u met psychosociale problemen, sociaal raadsliedenwerk is er als u in de problemen zit met instanties. U hoeft er niet alleen voor te staan.

Maatschappelijk werk
bijstand met

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

Er niet alleen voor staan

Ieder mens loopt wel eens vast in het leven. Vaak komt u er zelfstandig of samen met uw familie en vrienden wel weer uit. Als dat niet lukt, kan het maatschappelijk werk met u naar wegen zoeken om uit de problemen te komen, bijvoorbeeld:

  • door samen met u de klachten te onderzoeken;
  • door samen met u aan uw probleem te werken;
  • door u concreet te helpen bij het doen van praktische handelingen;
  • door een adequate verwijzing naar een andere instantie die u kan helpen.

Een plan van aanpak

Als u zich aanmeldt, maken wij met u een afspraak voor een eerste ontmoeting: het intakegesprek. Tijdens dit gesprek vraagt de maatschappelijk werker u te vertellen over de situatie waar u hulp bij wenst.

Samen bekijken we wat u nodig heeft om het probleem op te lossen of zo te verminderen dat u er zonder hulp van buitenaf mee kunt omgaan. Na de intake maken we samen met u een plan van aanpak. We leggen dan vast wat het doel is en wat we gaan doen om dat te bereiken.

Hulp op maat

De duur en de aard van de hulpverlening zijn bij iedereen anders, afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De gesprekken duren gemiddeld een uur.

Naast individuele gesprekken is het soms ook fijn om deel te nemen aan gespreksgroepen, bijvoorbeeld om assertiever en weerbaarder te worden, of om te leren omgaan met de stress die uw problemen u bezorgen.

Soms kan het nuttig zijn om ook andere mensen bij de zaak te betrekken, bijvoorbeeld uw partner, uw kinderen of hulpverlenende instanties. Dit gebeurt uitsluitend in overleg met u.

Contact en aanmelding

Sensire is alleen in Aalten, Twello, Ulft en Varsseveld actief met maatschappelijk werk. Met een maatschappelijk werker van Sensire kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0900 622 87 24.

U heeft voor maatschappelijk werk geen verwijzing nodig. Om het maatschappelijk werk in uw eigen woonplaats te vinden, kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente of via deze regelhulp van de overheid. Vaak is er een inloopspreekuur waar u zonder afspraak welkom bent.

Sociaal raadslieden

De weg weten bij de instanties

Sociaal raadslieden kunnen u advies geven over wetten en regels, rechten en plichten. Ze helpen u om te kijken wat de wetten en regels zijn in uw situatie, en wat u kunt doen om problemen met instanties op te lossen of te krijgen waar u recht op heeft.

Onze sociaal raadslieden kunnen u informeren en adviseren over bijvoorbeeld uitkeringen, subsidies, schulden, belastingen, arbeid en ontslag of de afwikkeling van een echtscheiding. Daarbij kunnen ze ook praktische hulp geven, zoals met het schrijven van brieven, het invullen van formulieren of het indienen van bezwaarschriften.

Contact en aanmelding

Sensire biedt sociaal raadsliedenwerk vanuit vestigingen in de gemeente Oude IJsselstreek (met spreekuren in Ulft en Varsseveld), Montferland (met spreekuren in Didam en ’s Heerenberg) en Lochem. U kunt het sociaal raadsliedenwerk bereiken via telefoonnummer 0314 357 723.

U heeft voor sociaal raadsliedenwerk geen verwijzing nodig en de gemeente betaalt de kosten. Om het maatschappelijk werk in uw eigen woonplaats te vinden, kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente of via deze regelhulp van de overheid. Vaak is er een inloopspreekuur waar u zonder afspraak welkom bent.

Spreekuren raadslieden

Het Sociaal Raadsliedenwerk heeft open inloopspreekuren. Deze zijn:

Montferland

Didam Gezondheidscentrum
Dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur
Vrijdag van 10.30 tot 11.30

’s Heerenberg

Gouden Handen
Donderdag van 9.00 tot 10.00 uur.

Gorssel

Den Oldenhof
Maandag van 9.00 tot 10.00 uur.

Lochem

Gebouw Sensire Nieuwstad
Maandag van 14.00 tot 15.00 uur.

Vond u dit artikel nuttig?
83 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Ook interessant