Bij u thuis

Sensire ondersteunt u in uw eigen, vertrouwde omgeving als dat nodig is. Met wijkzorg, zorg op afstand, gespecialiseerde diensten en thuisbegeleiding helpen wij u gezond te blijven, beter te worden of te leven met zorg. Zo kunt u uw leven leiden zoals u gewend bent.

Ondersteuning thuis

Prettig zelfstandig wonen

Veruit de meeste mensen die ondersteuning nodig hebben wonen het liefst zo lang mogelijk thuis. Gelukkig kunt u mét zorg vaak gewoon in uw eigen omgeving blijven wonen.

Door nieuwe technieken is er steeds meer mogelijk. Bij Sensire hebben we alles in huis om te zorgen dat u prettig, veilig en zelfstandig thuis woont: van wijkzorg tot digitale middelen en van specialistische zorg tot dagbegeleiding.

Sensire legt ook graag de verbinding met anderen die u terzijde staan, zoals uw familie, buren of vrijwilligers. Wij werken ook nauw samen met andere zorgverleners waarmee u te maken heeft, zoals uw huisarts, uw specialist in het ziekenhuis, maar ook uw mantelzorger.

Wijkzorg

Passend in uw dagelijks leven

Onze wijkteams helpen u bij alledaagse bezigheden die u niet meer goed zelf kunt doen, zoals hulp bij het opstaan en naar bed gaan, of uw steunkousen aantrekken. Maar ook bij medische zaken, zoals medicijngebruik, wondverzorging, het verwisselen van een katheter of het geven van injecties staan we voor u klaar.

Ook uw specifieke wensen kunt u met ons bespreken. Daar nemen we graag de tijd voor, zodat we u nog wat beter leren kennen. We bekijken steeds samen met u hoe we de zorg zo goed mogelijk kunnen inpassen in uw dagelijks leven.

Bent u benieuwd hoe onze zorg wordt gewaardeerd. Neem dan eens een kijkje op ZorgkaartNederland. Hier krijgt u een goed beeld van de klanttevredenheid. Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,4 (landelijk gemiddelde is 8,7). Daarnaast geeft 85% van onze klanten aan dat ze Sensire bij vrienden en familie zouden aanbevelen.

Nachtzorg

Ook ’s nachts staan we voor u klaar, op afspraak of als dat onverwacht nodig is. Wij kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen bij het toiletbezoek of het aannemen van een andere slaaphouding. Ook komen we langs voor wondverzorging, het vervangen van een infuus of hulp bij uw medicijnen. een veilig en prettig gevoel.

Specialistische zorg

Van alle markten thuis

Als u specialistische zorg nodig heeft, bijvoorbeeld bij astma/COPD, hartfalen of dementie, biedt Sensire gespecialiseerde verpleegkundigen en teams die u thuis kunnen ondersteunen.

Heeft u complexere zorg nodig vanwege een chronische aandoening, een ernstige ziekte of een operatie? Bij Sensire kan dat meestal gewoon bij u thuis, in uw eigen woonkamer of slaapkamer. Ook bij zorg die voorheen vaak in het ziekenhuis plaatsvond. Wij hebben gespecialiseerde medewerkers op het gebied van:

–  Astma en COPD
–  Beroerte (CVA)
–  Dementie
–  Dementie op jonge leeftijd
–  Ergotherapie
–  Fysiotherapie
–  Hartfalen
–  Herstel en revalidatie
–  Kanker
–  Logopedie
–  Maatschappelijk werk
–  Palliatieve zorg
–  Parkinson
–  Stoma
–  Voeding en dieet
–  Wonden

U kunt ook een speciaal team inschakelen dat thuis complexe zorghandelingen uitvoert. Dit team komt bijvoorbeeld langs voor een maagsonde, infuus of dialyse.

Specialistische zorg thuis…

–  maakt het vaak mogelijk om thuis te blijven wonen
–  voorkomt dat u moet worden opgenomen
–  zorgt dat u minder vaak naar de ziekenhuispoli hoeft
–  zorgt dat u eerder naar huis kunt na een operatie
–  vermindert reistijd en stress

Zorg op afstand

Uw eigen tijd

Als aanvulling op de fysieke zorg kunt u thuis gebruikmaken van een groot aantal digitale diensten, zoals beeldzorg, personenalarmering, hulp bij het innemen van medicijnen en videomonitoring.

De verpleegkundigen van het Medisch Service Center (MSC) ondersteunen u op afstand. Ze analyseren gegevens, kijken met u mee, vormen een vraagbaak voor onze medewerkers bij u thuis en zitten klaar om uw vragen te beantwoorden.

Voor veel mensen scheelt zorg op afstand een hoop bezoeken aan de huisarts of het ziekenhuis, terwijl er veel sneller kan worden gehandeld als dat nodig is. Dat maakt het makkelijker om uw dag te besteden zoals u dat zelf wilt.

Hier vindt u een overzicht van diensten en hoe u gebruik kunt maken van zorg op afstand.

Dagbegeleiding

Voor u en uw mantelzorger

Op verschillende locaties van Sensire kunt u terecht voor ondersteuning als u thuis woont. eén keer of meerdere keren per week, alleen of met anderen. Bijvoorbeeld voor dagbegeleiding of een gezellige maaltijd, maar ook voor revalidatie of een tijdelijk verblijf. Ondersteuning buiten de deur maakt vaak een groot verschil, voor uzelf en voor uw mantelzorger.

Open tafel

Lukt het u niet om altijd te koken, of vindt u het prettiger om samen te eten? In veel van onze woonlocaties kunt u aanschuiven voor een lekker en gezond driegangenmenu. U bent zeven dagen per week welkom. Uiteraard houdt de kok rekening met uw dieetwensen. Voor de open tafel betaalt u een kleine bijdrage.

Thuiszorgwinkels

Bent u op zoek naar hulpmiddelen of gezondheidsartikelen? Thuiszorgwinkels zijn speciaalzaken met deskundige medewerkers die u graag adviseren. U kunt in de winkels onder meer terecht voor rolstoelen, rollators, relaxfauteuils, sprekende horloges en aangepast bestek. Producten kunt u kopen, maar ook vaak huren of lenen. U vindt de thuiszorgwinkels op de website van Medipoint onder deze link.

Dagbegeleiding

Redt u het thuis niet allemaal zelf en wordt het voor uw mantelzorger wat te veel? Dagbegeleiding kan voor de juiste balans zorgen. U kunt gewoon thuis blijven wonen én uw mantelzorger heeft even tijd voor zichzelf. Een of meerdere dagen per week brengt u de dag door op een van onze locaties waar dagbegeleiding wordt geboden met alle ondersteuning die u nodig heeft. U doet bijvoorbeeld activiteiten waarmee u uw geheugen of uw spieren traint. Ook drinkt u samen met anderen koffie en leest gezellig met elkaar de krant.

Dagbehandeling

Woont u thuis en heeft u één of meerdere dagen per week behandeling nodig, bijvoorbeeld vanwege psychiatrische problemen, dementie, parkinson of een beroerte of CVA? Bij Den Ooiman in Doetinchem hebben we daarvoor alle expertise in huis.

We werken in groepsbehandeling met een behandelteam op maat met bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist en een specialist ouderengeneeskunde. Doel is dat u zo veel mogelijk zelf kunt blijven doen, op uw eigen manier. Daarbij besteden we ook veel aandacht aan dagelijkse vaardigheden en geheugenactivering.

Tijdelijk verblijf in een woonzorglocatie

Moet u herstellen na een ziekenhuisopname? Is uw mantelzorger even druk of tijdelijk afwezig? Dan kan een tijdelijk verblijf in een woonzorglocatie een goede oplossing zijn. Met de medewerkers bespreekt u wat uw wensen zijn qua ondersteuning en hoe u uw dag wilt indelen. Uiteraard kunt u gebruikmaken van alle diensten en activiteiten van de woonzorglocatie.

Herstel en revalidatie

Bij revalidatie na een beroerte (CVA) of een zware operatie zijn goede behandeling en begeleiding van groot belang. Bij Sensire staat een multidisciplinair team klaar om u te ondersteunen. We helpen u om zo snel mogelijk uw vertrouwde leven weer op te pakken en waar nodig met beperkingen om te gaan. afhankelijk van uw situatie revalideert u thuis of op locatie in Doetinchem, met of zonder verblijf.

Hier vindt u  informatie over herstel en revalidatie.

Voor mantelzorgers

Als u er alleen voor staat

Met hoeveel liefde u ook voor een ander zorgt, mantelzorger word je niet vrijwillig. Mensen zorgen soms al lange tijd voor een ander voordat ze erkennen dat het ze soms ook zwaar valt. Soms staat u er helemaal alleen voor, of is de zorg zo veeleisend dat u aan andere dingen niet meer toekomt.

Bij Sensire begrijpen we hoe moeilijk het kan zijn om voor het eerst hulp in te roepen van buiten. Maar er zijn tal van oplossingen die u het leven een stuk makkelijker kunnen maken zonder dat dat ten koste gaat van uw zelfstandigheid.

Hier vindt u meer informatie voor mantelzorgers.

Thuiszorgwinkels

Allerhande hulpmiddelen

In de thuiszorgwinkels van Sensire kunt u terecht voor het kopen, lenen of huren van allerhande hulpmiddelen en  verpleegartikelen, zoals rollators, relaxfauteuils, aangepast bestek en andere gezondheidsartikelen.

In samenwerking met Medipoint heeft Sensire drie thuiszorgwinkels in Doetinchem, Vorden en Zutphen. Op de website van Medipoint vindt u de adressen en openingstijden, ook van andere thuiszorgwinkels in uw buurt.

Medipoint heeft ook een webshop.

Kosten en vergoedingen

Veel zorg wordt vergoed

De meeste zorg van Sensire wordt vergoed of is desgewenst door u in te kopen. Wij leggen u graag uit hoe de vergoedingen werken, welke opties er zijn en waar u moet zijn voor uw indicatie.

Hoe u voor zorg in aanmerking kunt komen, of en hoe uw zorg wordt vergoed en hoe dit voor u kan worden geregeld, vindt u op onze pagina over kosten en vergoedingen.

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire