Als woonzorgcentrum is het Weerdje in Doetinchem voor vele mensen een begrip geweest. Maar dit jaar sluit Het Weerdje, omdat renovatie niet haalbaar is. Sensire bekijkt met elk van de laatste bewoners welke oplossing de beste is.

Wonen in

Het Weerdje

Gelegen in het groen en dicht bij het centrum zal Het Weerdje in Doetinchem best worden gemist. Maar het pand is niet meer te renoveren, zo bleek na uitvoerig onderzoek.

Dat betekent dat er al behoorlijke tijd geen nieuwe bewoners meer zijn bijgekomen en dat het kleine aantal huidige bewoners van Sensire een aanbod krijgt om ergens anders te gaan wonen.

Een optie voor de bewoners is woonzorgcentrum Sydehem in Zeddam. In het afgelopen halfjaar huisvestte Het Weerdje de bewoners van Sydehem zodat dit huis wel helemaal kon worden opgeknapt. De oorspronkelijke bewoners van het Weerdje zijn door Sensire uitgenodigd om mee te verhuizen.

Natuurlijk zijn ook andere opties bespreekbaar en neemt Sensire de bewoners alle praktische zaken uit handen, als ze dat willen. En zo lang Het Weerdje nog wordt bewoond, blijven alle voorzieningen op peil.

 

Het Weerdje in beeld

Vond u dit artikel nuttig?
0 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Ook interessant

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire