In de somatische woongroepen van Den Ooiman wonen mensen tijdelijk of permanent, vaak na een periode van revalidatie. We leren u en uw familie graag goed kennen, zodat u zoveel mogelijk het leven kunt leven dat u gewend bent.

Wonen in

Den Ooiman, somatiek

Leven in Den Ooiman

Zoveel mogelijk leven zoals u gewend bent

De somatische afdeling van Den Ooiman bestaat uit vier wooneenheden die alle hun eigen team en gemeenschappelijke ruimtes hebben. Clematis en Klimop zijn er voor algemene somatische zorg en alles is erop gericht om mensen zo goed mogelijk op te vangen en ze te helpen hun leven zoveel mogelijk te leiden zoals ze dat gewend zijn.

Oleander is geheel ingericht op de specifieke wensen en behoeften van mensen met parkinson. Zo is er helder licht en een omgeving die zo min mogelijk prikkels geeft, zodat mensen met parkinson er de rust ervaren die ze nodig hebben. Hier vindt u meer over de zorg voor mensen met parkinson.

Tijdelijk verblijf

Vele bewoners van Clematis en Klimop hebben een periode van revalidatie achter de rug, bijvoorbeeld om te herstellen van een opname in het ziekenhuis. Soms verblijven ze hier voor een korte periode, wachtend op een plek in een verpleeghuis, in andere gevallen komen ze hier permanent wonen. Clematis en Klimop bieden ook crisisopvang. Wilt u meer weten over het tijdelijk verblijf (of ook wel ELV, eerstelijns verblijf)? U kunt altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 0314 – 35 62 80 .

Woont u thuis en heeft u een ZZP-indicatie (WLZ)? Dan kunt u ook bij ons logeren. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen via het bovenstaande telefoonnummer.

U goed leren kennen

Hoe u ook bij ons bent beland, we willen u altijd zo snel en zo goed mogelijk leren kennen, zodat we weten wat u in uw dagelijkse leven belangrijk en prettig vindt. Zo kunt u ook hier uw leven zoveel  mogelijk leven zoals u dat gewend bent.

Van groot belang is ook uw sociale netwerk. Het huis biedt een fijne sfeer, een veilige omgeving en goede zorg; uw familie en uw vrienden kunnen net als voorheen bijdragen aan uw welzijn. Zij kunnen in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en logeren behoren altijd tot de mogelijkheden.

 

"Als ik iemand 's avonds in bed lekker heb toegedekt, ga ik met een fijn gevoel naar huis"
Verpleegkundige Sensire Den Ooiman, Somatiek

Uw team

Korte lijnen tussen bewoners, familie en medewerkers

Clematis, Klimop en Oleander hebben samen vier woongroepen met elk een eigen team van verpleegkundigen en verzorgenden. Het team wil u als bewoner graag zo snel mogelijk leren kennen, om goed te kunnen inspelen op uw wensen en behoeften. Daarbij is de rol van uw familie onontbeerlijk.

Na een crisisopvang wordt er met u en uw naasten een gesprek gepland met de teamverpleegkundige. U krijgt dan ook een zogenoemde contactverzorgende, een lid van het team dat met u optrekt en die voor u en uw familie een permanent aanspreekpunt is. Iedere twee weken, of wanneer het nodig is, is er ook een formeel moment om te polsen hoe het met u gaat.

Uw familie

De familie speelt een grote rol

De betrokkenheid van de familie bij het leven van de bewoners van Clematis en Klimop is ook na de verhuizing van het grootste belang. Het huis biedt een fijne sfeer, veiligheid en goede zorg; de familie kan het contact en de extra activiteiten bieden die het welzijn van de bewoner vergroten.

In Den Ooiman werken het team en de familie samen om het voor de bewoner zo fijn mogelijk te maken. De familie is een belangrijke bron van informatie over de gewoontes en de mogelijkheden van de bewoner en speelt een rol in het zoveel mogelijk voortzetten van het dagelijks leven zoals de bewoner dat gewend is. Wilt uw partner mee verhuizen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden.

De Bewonersraad

De Bewonersraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en van iedereen die gebruik maakt van de diensten van Sensire.  In de Bewonersraad Somatiek van Den Ooiman zitten mantelzorgers en familieleden. De Bewonersraad geeft ook advies over het wonen, welzijn en de zorg binnen Den Ooiman.

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

Bij tijdelijk verblijf gelden afwijkende services.

De stichting TBBLZ

Vrienden van Den Ooiman

De stichting TBBLZ is de vriendenstichting van verpleeghuis Den Ooiman in Doetinchem. Namens alle vrienden probeert TBBLZ het leven van de bewoners mooier en aangenamer te maken.

Met de hulp van sponsors heeft TBBLZ al van alles kunnen realiseren, van een midgetgolfbaan en keukens voor kleinschalig wonen, tot de Droombus en een aantal rocking chairs.

De stichting is onafhankelijk van Sensire. Dat betekent dat alle voorzieningen die TBBLZ realiseert, een echte aanvulling zijn op de zorg die Sensire in Den Ooiman biedt.

Heeft u interesse of wilt u ook donateur worden? Hier leest u alles over de stichting TBBLZ.

Den Ooiman, somatiek in beeld

Onze woningen

Den Ooiman heeft, naast een speciale wooneenheid voor mensen met parkinson, twee somatische afdelingen: Clematis en Klimop. Clematis heeft 20 bedden, Klimop heeft twee etages met samen plaats voor 32 mensen. Elk van de vier woongroepen heeft een gezamenlijke huiskamer waar het dagelijkse leven zich zoveel mogelijk afspeelt.

Momenteel krijgen de gezamenlijke ruimtes een opknapbeurt. Binnenkort kunnen we u hier op deze plek mooie foto's laten zien van hoe het is geworden.
Vond u dit artikel nuttig?
82 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

6 maart 2018 | 16:55

Tbblz

Wij TBBLZ missen de info stuk rond onze stichting – net als op oude website dus graag snelle hulp

reageer
6 maart 2018 | 17:12

Wouter Bax

U heeft gelijk! De Stichting Ter Behartiging van de Belangen van Langdurig Zieken kan op de website absoluut niet ontbreken, gezien uw prachtige werk voor Den Ooiman. We maken dit zo snel mogelijk in orde. Dank voor uw bericht.

reageer
Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire