In de Hackforterhof in Vorden wonen mensen met dementie vertrouwd en huiselijk in een groene en veilige omgeving. Het team en de familie werken samen om er met de bewoners een fijne tijd van te maken. Wat vooral opvalt, is hoe ruim de appartementen zijn. Daardoor is de Hackforterhof ook voor echtparen een geliefde plek.

Wonen in

De Hackforterhof

Wonen in De Hackforterhof

Kleinschalig wonen

De Hackforterhof is een modern, licht gebouw met twee groepswoningen waar mensen met dementie kleinschalig kunnen wonen: De Vordense Baak en De Baakse Beek.

Beide woningen heb acht appartementen en een eigen, gezamenlijke woonkamer met een open keuken. In de gezamenlijke ruimtes speelt uw dagelijkse leven zich af: Muziek luisteren, een spelletje doen, samen koken en eten. Er heerst een huiselijke sfeer.

De Hackforterhof ligt in het Wehmepark in Vorden, waar ook andere woningen staan voor ouderen, al of niet met een zorgindicatie. De rust en het groen maken van het Wehmepark een bijzonder aangename omgeving waar u, dankzij het licht en de grote ramen ook van kunt genieten als u binnen bent.

De familie is altijd welkom

Een actieve rol van de familie van de bewoners wordt in De Hackforterhof zeer op prijs gesteld. Familieleden kunnen in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en logeren behoren altijd tot de mogelijkheden. Ze kunnen meedenken over de inrichting van het appartement en de dagelijkse gang van zaken.

Met deze benadering hoeft de verhuizing naar De Hackforterhof geen sociale breuk met het verleden te zijn. Bijzonder aan De Hackforterhof is dat u er gewoon samen met uw partner kunt wonen, ook zonder dat hij of zij een zorgindicatie heeft. Hoe meer de bewoners hun sociale netwerk meenemen, hoe gemakkelijker het is om te wennen en zoveel mogelijk het leven te blijven leiden zoals ze dat gewend zijn.

"We hebben een team van hartelijke en betrokken collega's. Ik vind het leuk om hier te werken"
Jolanda Sensire De Hackforterhof

Uw team

Hartelijk en betrokken

Het team van De Hackforterhof bestaat uit verzorgers en woonbegeleiders die voor de bewoners en hun familie vertrouwde gezichten zijn. Er heerst een collegiale sfeer: Iedereen heeft een eigen rol, maar er wordt hartelijk en betrokken samengewerkt.

Elke bewoner heeft een eigen ‘eerste contactpersoon’ die aanspreekpunt is over alles wat er speelt en met de bewoner en de familie kijkt hoe de behoeften en wensen het best kunnen worden vervuld.

De Hackforterhof heeft ook een actieve groep van vrijwilligers die activiteiten organiseren en er graag met de bewoners op uit gaan, bijvoorbeeld in de tuin of voor een ritje door de mooie omgeving op de duo-fiets.

De bewonersraad

De zorg en de wensen samenbrengen

De Hackforterhof heeft een Bewonersraad die opkomt voor de belangen van de bewoners en voor iedereen die verder gebruikmaakt van de diensten van Sensire.

Familieleden zijn van harte uitgenodigd om zitting te nemen in de Bewonersraad, zodat de zorg en ondersteuning die Sensire biedt optimaal aansluit op de behoeften en wensen van de bewoners.

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

De Hackforterhof in beeld

Onze woningen

De Hackforterhof ligt aan de rand van het dorp in een mooie, groene omgeving, onder de rook van Zutphen. Het is genoemd naar het nabijgelegen kasteel Hackfort, een van de acht kastelen in het landelijke Vorden.

De Hackforterhof is geopend in 2013 en sluit helemaal aan bij de wensen van deze tijd. Het huis ligt aan het Wehmepark, waar nog eens 38 appartementen en 18 woningen staan voor ouderen, al of niet met een indicatie voor zorg. Dit levert een bijzonder aangename en veilige omgeving op die uitnodigt om samen met uw familie naar buiten te gaan.
Vond u dit artikel nuttig?
75 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

11 januari 2019 | 16:34

P. Schneider

Een vraag; als mantelzorger ben ik mij aan het oriënteren op een woon/zorglocatie voor mijn echtgenote. Vanmiddag is Pamela Grootjans van woongroep de Boomgaard (Den Ooiman) op huisbezoek geweest om onze situatie thuis te bekijken in verband met een opname van mijn echtgenote. Aan de orde kwam ook een oriëntatie op andere locaties dan Den Ooiman en waarbij de Hackforterhof mij de afgelopen week door drie verschillende kennissen aanbevolen werd. Ik zou het op prijs stellen om volgende dinsdag in de gelegenheid te komen om een bezoekje te brengen aan de locatie, is dat mogelijk? Het Klantbureau Sensire heb ik gebeld maar daar kreeg ik een voicemail en het verzoek om hetzelfde nummer te bellen wat ik net gebeld had. Wel ingesproken op de voicemail maar nog geen reactie.

reageer
Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire