In De Garven in Ruurlo kunnen mensen met dementie of een intensieve zorgvraag prettig wonen. De kleine teams zijn een vertrouwd gezicht voor de bewoners en hun familie. Als team en met de familie willen we de bewoners een goede tijd geven.

Wonen in

De Garven

De Garven
De Garven
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl Sensire De Garven is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Wonen in De Garven

Drie huisjes

De Garven bestaat uit drie wooneenheden, door de teams ‘huisjes’ genoemd, waar steeds zes of zeven bewoners kleinschalig wonen. Elk huisje heeft een eigen woonkamer met open keuken, zodat er altijd wat te beleven is. Er zijn vaak activiteiten en het is er gezellig. En als er wordt gekookt, mag u best even in de pannen kijken.

We willen u ook graag persoonlijk goed leren kennen. Daarom bezoeken we u al thuis voordat u in De Garven komt wonen, zodat we weten hoe u gewend bent te wonen, wat uw gewoontes zijn en welke spullen waardevol voor u zijn.

Neem uw netwerk mee

We zijn ook benieuwd naar uw levensverhaal en uw sociale omgeving. Uw familie en vrienden blijven immers even belangrijk als voorheen. Het is fijn dat de bewoners bij een verhuizing naar De Garven hun eigen sociale netwerk meenemen. Dat maakt verhuizen een stuk gemakkelijker. Het helpt u uw leven voort te zetten zoals u dat gewend bent.

Bijzonder aan De Garven is dat u er gewoon samen met uw partner kunt wonen, ook zonder dat hij of zij een zorgindicatie heeft.

Uw team

Met elkaar, voor elkaar

Elk van de ‘huisjes’ van De Garven heeft een klein eigen team, waardoor de bewoners en hun familie altijd vertrouwde gezichten in hun omgeving hebben. In de teams werken mensen met verschillende functies, maar geen collega is belangrijker dan een andere. De dingen samen doen, daar gaat het om, het liefst in goed contact met de familie.

Dat De Garven uit drie los van elkaar staande eenheden bestaat, weerhoudt de teams er niet van samen ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. “Hoe kunnen we de bewoners een goede tijd geven? dat vragen we ons altijd af”, vertelt een medewerker. “En wat pakt, delen we met elkaar.”

Geen regels, maar mogelijkheden

De mensen van De Garven gaan graag met u om op de manier die het beste bij u past. Vaak levert dat fijne en originele oplossingen op. Een logeerbed op uw kamer zodat u partner ook ’s nachts bij u kan zijn, of iets wat u altijd graag heeft gedaan en het liefst wilt blijven doen… We denken niet in regels, maar in mogelijkheden.

Mooi werk

Ook voor de verpleegkundigen en verzorgenden zelf is deze denkwijze een bron van inspiratie en werkplezier. In elk team wordt actief gewerkt om iedereen enthousiast te houden en initiatief te laten nemen. Dat maakt het vak zo mooi.

"De familie hoort er gelijk bij. Dat maakt het verhuizen ook veel gemakkelijker"
Bianca Elschot Sensire De Garven

De bewoners- en cliëntenraad

Uw familie praat mee

Samen  met het Ruurlose woonzorgcentrum De Bundeling heeft De Garven een zogenoemde bewoners- en cliëntenraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en iedereen die gebruikmaakt van de diensten van Sensire. De raad geeft advies over het wonen, welzijn en de zorg binnen De Garven.

De bewoners van De Garven worden in de raad vertegenwoordigd door familieleden, die in goed overleg met de teams kijken hoe de zorg en de wensen van het dagelijks leven zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

We merken dat vele familieleden het niet alleen nuttig, maar ook leuk vinden om mee te denken in De Garven. Geregeld blijven ze zelfs voor langere tijd als vrijwilliger aan het huis verbonden. Heeft u ook belangstelling om vrijwilliger bij De Garven te zijn? Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor vrijwilligers.

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

De Garven in beeld

Onze woningen

De Garven is in 2010 nieuw gebouwd en bestaat uit drie kleinschalige, huiselijke groepswoningen: De Gavel, De Wanne en De Dorsmölle waar steeds zes of zeven mensen wonen.

De woningen hebben een gezamenlijke huiskamer met een open keuken waar uw dagelijkse leven zich afspeelt: de krant lezen, muziek luisteren, een spelletje doen en eten. Samen met uw familie en vrijwilligers worden er geregeld activiteiten georganiseerd.

De appartementen van De Garven zijn opvallend ruim, waardoor u dierbare spullen kunt meenemen. Ze hebben elk een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer.

Met uw familie kunt u er ook in de omgeving op uit. Winkels en de vrijdagochtendmarkt vindt u om de hoek en het treinstation is op loopafstand. Aan de overkant bieden de sportvelden altijd een actieve aanblik en dichtbij De Garven is een dierenweide.
Vond u dit artikel nuttig?
100 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

12 juni 2019 | 13:38

Marion van Gaalen van der Werke

LS,

Graag zou ik een rondleiding, bezichtiging en informatie over kosten hebben t.b.v. mijn moeder.
Voorkeurlocatie is De Garven – Ruurlo.
Zij verblijft momenteel in Zutphen met een ZZP indicatie 5.
Een definitieve diagnose wordt ons verstrekt op maandag 8 juli 2019.
Sutfene heeft nu al aangegeven dat mijn moeder wordt ervaren als een rustige en zeer bescheiden patiënt.

De rondleiding kan alleen op zaterdagen, zondagen, maandagen of dinsdagen. Op andere dagen alleen na 17.30u.

Wij zien uw uitnodiging met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
Marion van Gaalen van der Werke

reageer
12 juni 2019 | 13:56

Inez Jansen

Beste Marion,
Hartelijk dank voor uw belangstelling. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom. Onze woonzorgadviseurs nemen contact met u op om een afspraak te plannen.
Fijne dag!

PS Vanwege uw privacy en die van uw moeder zal ik een aantal gegevens verwijderen. Dan snapt u waarom ik dat heb gedaan.

reageer
Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire