Wonen in De Bundeling is wonen in het centrum van Ruurlo, letterlijk en figuurlijk. Vele bewoners komen uit de directe omgeving en het dorp voelt zich echt verbonden met dit huis. De Bundeling heeft een hecht team van medewerkers en zo’n 80 vrijwilligers.

Wonen in

De Bundeling

Wonen in De Bundeling

‘De Bundeling omarmt je’

Als u wilt weten of De Bundeling bij u past, moet u echt eens komen kijken. Het huis is een relatief oud gebouw, maar het is er gezellig. “De Bundeling omarmt je”, zoals een bewoner eens zei, en dat heeft ook veel te maken met de omgeving.

Vele bewoners komen uit Ruurlo en omstreken. Dat hoort u aan de taal die er wordt gesproken, en merkt u aan het feit dat de bewoners van De Bundeling vaak worden betrokken bij de festiviteiten in het dorp. Niet voor niets is het zitje buiten bij de hoofdingang voor vele bewoners het favoriete plekje. Bij De Bundeling wordt u ‘gezien’, letterlijk en figuurlijk.

Wilt uw partner mee verhuizen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden.

Tijdelijk verblijf

Bij De Bundeling kunt u terecht voor een langdurig verblijf, maar ook tijdelijk. Bijvoorbeeld na een operatie of wanneer uw mantelzorger gedurende een periode geen zorg kan geven.  Wilt u meer weten over het tijdelijk verblijf (of ook wel ELV, eerstelijns verblijf)? U kunt altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 0314 –  35 62 80 .

Woont u thuis en heeft u een ZZP-indicatie (WLZ)? Dan kunt u ook bij ons logeren. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen via het bovenstaande telefoonnummer.

De ondersteuning in De Bundeling is er steeds op gericht om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. We maken heldere afspraken met u en de mensen om u heen. Uw contactverzorgende, uw vaste aanspreekpunt, staat klaar om problemen op te lossen en uw wensen te realiseren.

Leven in De Bundeling

De Bundeling heeft een gezamenlijke ruimte waar u samen met andere bewoners kunt eten, koffie kunt drinken en televisie kunt kijken. Maar u kunt uw koffie of thee ook op uw kamer drinken.

De dagindeling wordt net als bij u thuis bepaald door de dagelijkse activiteiten, zoals opstaan, persoonlijke verzorging, eten, koffie drinken, de krant lezen, afwassen en naar bed gaan. U bepaalt zelf hoe laat u wilt ontbijten en tussen de middag is er een warme maaltijd.

U kunt uw maaltijden gebruiken in het restaurant of op uw kamer. Als u uw lunch op een afwijkend tijdstip wilt eten, is dat ook bespreekbaar.  Voor de warme maaltijd heeft u dagelijks een keuze uit twee keuzemenu’s van drie gangen. Ook is er geregeld een themabuffet. Ook als u nog zelfstandig woont, maar wel 55+ bent, kunt u tegen betaling gebruik maken van de open tafel.

In De Bundeling werkt een geestelijk verzorger bij wie u terecht kunt voor een gesprek. Elke week wordt er een kerkdienst of mis gehouden.

Dagverzorging

Als u zelfstandig woont

De dagverzorging bij De Bundeling biedt sociale contacten met leeftijdgenoten. Ook geeft het de mensen in uw omgeving die bij uw zorg betrokken zijn, vaak mantelzorgers, een of meerdere dagen per week even een moment van rust.

Tijdens de dag kunt u deelnemen aan activiteiten en samen eten. Wilt u even rusten, dan kan dat ook. U kunt met de Regiotaxi of met eigen vervoer naar de dagverzorging van De Bundeling komen.

"Verhuizen vanuit haar vertrouwde omgeving viel voor mijn vriendin niet mee. Ik vind het fijn om een steentje bij te dragen aan haar welzijn"
Familieparticipant

Familieparticipatie

De medewerkers van De Bundeling staan in voor al uw basisbehoeften, zoals verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Maar voor gezelligheid en aandacht is de betrokkenheid van familie en vrienden van groot belang.

We noemen dat familieparticipatie. Iemand die onbetaald en langdurig voor een ander zorgt, noemen wij een familieparticipant. Ook als u intensieve zorg geeft aan uw vriend, vriendin buurman of buurvrouw.

U als familieparticipant kent de bewoner al langer en weet waar hij of zij behoefte aan heeft. Bij De Bundeling kunt u samen activiteiten ondernemen, zoals meedoen aan de bingo of een brunch, nagellakken of een potje kaarten. Alles mag, niets moet. Heeft u ideeën of tips? Laat het de verzorgenden weten.

Vanzelfsprekend kunnen familieleden in en uit lopen wanneer ze willen en mee-eten en logeren behoren altijd tot de mogelijkheden.

Vrijwilligers

De Bundeling heeft een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij maken graag een wandeling met u, lezen samen met u de krant, doen een spelletje of organiseren een workshop. Bij festiviteiten in het dorp zitten de bewoners van De Bundeling niet zelden op de eerste rang.

Nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk ook altijd welkom.

De Bewoners- en cliëntenraad

Uw familie praat mee

Samen  met het Ruurlose woonzorgcentrum De Garven heeft De Bundeling een zogenoemde bewoners- en cliëntenraad die opkomt voor de gemeenschappelijke belangen van de bewoners en iedereen die gebruikmaakt van de diensten van Sensire. De raad geeft advies over het wonen, welzijn en de zorg binnen De Bundeling.

De bewonersraad van De Bundeling telt een bewoner, twee familieleden en drie vrijwilligers die in goed overleg met de teams kijken hoe de zorg en de wensen van het dagelijks leven zo goed mogelijk op elkaar aansluiten.

We merken dat vele familieleden het niet alleen nuttig, maar ook leuk vinden om mee te denken in De Bundeling. Geregeld blijven ze zelfs voor langere tijd als vrijwilliger aan het huis verbonden. Heeft u ook belangstelling om vrijwilliger bij Bundeling te zijn? Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Aanvullende services

Aanvullende services

Om ervoor te zorgen dat u zo prettig mogelijk woont en leeft, bieden wij verschillende aanvullende services aan:

Bij tijdelijk verblijf gelden afwijkende services.

De Bundeling in beeld

Onze woningen

De Bundeling heeft voor iedere bewoner een eigen kamer die u met persoonlijke spullen kunt inrichten, rekening houdend met eventuele hulpmiddelen die bij uw verzorging worden gebruikt. Uw favoriete schilderij, dierbare foto's, een plant, klein meubilair... Vaak zal het best lukken ze een plaats te geven zodat u zich echt thuis voelt.

Uw kamer heeft een eigen douche met toilet en een eigen kookruimte. Ook heeft uw kamer standaard een oproepsysteem voor onze verpleegkundigen en verzorgenden, een een kabelaansluiting voor televisie en een telefoonaansluiting.
Vond u dit artikel nuttig?
86 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

15 mei 2018 | 18:34

fienhermanns

hoe kan ik me laten ik schrijven bij jullie

reageer
17 mei 2018 | 12:21

Inez Jansen

Het beste is om even contact op te nemen met de woonzorgadviseurs van Sensire. Zij geven u graag de informatie die u nodig hebt. Ook kunnen zij u alles vertellen over indicaties en zorgprofielen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0314 35 62 80.

reageer
Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire