Meer weten over onderwerpen uit dit artikel
Vierdaagsegevoel is terug

Vierdaagsegevoel is terug

De heer en mevrouw Lamers (82 jaar), bewoners Sensire Den Ooiman brengen een toost uit

100 %
Vindt dit artikel nuttig

Meneer Meins (89 jaar) duikt direct in het verleden als hij bij de ingang van Den Ooiman de ‘bloemendames’ ziet staan. De rolstoelwandeling is volbracht en dat wordt natuurlijk beloond met bloemen!

Meneer Meins weet het nog precies. Hij liep maar liefst twintig keer de Nijmeegse én de Apeldoornse vierdaagse. Hij liep ze tot op hoge leeftijd. “Het was elke keer weer een prachtig gezicht. Al die mensen die met bloemen langs de weg stonden om je aan te moedigen en in te halen. Nu ik jullie zie staan met die bloemen, komt dat gevoel weer helemaal terug.”

Samen op pad

Familie en vrijwilligers zijn uitgenodigd om een handje te helpen met de wandeltocht. Ook een aantal kantoormedewerkers van Sensire zijn aanwezig. Zij helpen wel vaker met activiteiten die worden georganiseerd. Soms bakken ze samen pannenkoeken en in de zomer wordt er vaker samen gewandeld. Monique Masselink is gewoonlijk controller voor wonen met zorg. “Ik vind het leuk om ook op deze manier betrokken te zijn bij de mensen die bij ons wonen. Uiteindelijk zijn dit de mensen waar ik dagelijks mijn werk voor doe. Mooi om te zien hoe ze genieten”

Nog een rondje?

Marcel Smit (62 jaar) woont bij Den Ooiman. Hij was samen met zijn zus op pad. Zij komt elke week vanuit Brabant om in Doetinchem met haar broer over het rolstoelpad te wandelen. Ze vertelt “dat verloopt niet altijd vlekkeloos, soms zitten de boomwortels behoorlijk in de weg. Maar met een beetje bijsturen lukt het wel. Het is een prachtige route en vandaag was het ook nog eens geweldig mooi weer. Eigenlijk vinden we de route nog wat te kort, misschien maken we zo nog wel een extra rondje.” Bij hen aan tafel zit Dinie Wenting (79 jaar), ze draagt een prachtige zwarte zonnehoed. Ook zij genoot van het mooie weer en ze kan er kort over zijn “je kunt de hele winter nog binnen zitten.”

Barbecue

Na de wandeling en een kop koffie beginnen de medewerkers Linda Bregman en Engelien Verwaaijen met een aantal collega’s de barbecue aan te steken. Zowel de bewoners als de vrijwilligers en familieleden, genieten van heerlijke salades en een lekker stukje vlees. Linda sluit af met een applausje voor alle familieleden en vrijwilligers.

Bij een wandeling horen bloemen. Dit keer gesponsord door Olthuis Bloemkunst.

Meneer en mevrouw Lamers hadden een gezellige middag. Tijdens de pauze werd er volop gesnoept en geproost. Ook voor hen waren er natuurlijk bloemen toen ze de tocht hadden volbracht.

Vond u dit artikel nuttig?
100 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire