Meer weten over onderwerpen uit dit artikel
De nieuwe website van Sensire: Samen werken aan geluk

De nieuwe website van Sensire: Samen werken aan geluk

50 %
Vindt dit artikel nuttig

Waar krijgen de mensen van Sensire energie van? “Als ik een bewoner lekker toedek in bed, en de frons plaatsmaakt voor een glimlach”, zegt er een. “Als iemand door een diep dal is gegaan, en dan zegt: ik ga er weer tegenaan”, zegt een ander. Bij Sensire draait het niet om de zorg, maar om het leven. Daar gaat deze nieuwe website over.

Deze website staat voor de beweging die Sensire heeft ingezet: Het geluk van mensen staat centraal, de zorg is daar dienstbaar aan en wordt pas optimaal in een goede relatie tussen klanten, bewoners, familie en medewerkers. Of het nu in de wijk is of in een verpleeghuis, alleen samen kun je ontdekken hoe iemand het leven kan leiden dat hij of zij gewend is. Of wat je kunt doen om iemands welzijn te vergroten.

Reacties uitlokken

Nieuwe beelden en nieuwe teksten op deze website dienen niet alleen om de bezoeker van praktische informatie te voorzien, maar ook om reacties uit te lokken, een realistisch beeld te geven van de ouderenzorg en daarover met elkaar van gedachten te wisselen. Daartoe geven meer dan honderd verpleegkundigen, verzorgenden en specialisten van Sensire een voorzet.

Zo hebben alle woonlocaties een beschrijving die aansluit op de beleving van de bewoners en het team. Hoe is het om er te wonen? Wat is de rol van het team, en van de familie? Hetzelfde geldt bij de beschrijving van de gespecialiseerde diensten van Sensire: Wat is voor mensen echt belangrijk om te weten? Wat kan Sensire voor u doen? En wat kunt u zelf?

 

"Het gaat ook over beperkingen en obstakels, en hoe je die samen zou kunnen oplossen"
Sensire

Echt kijken naar mensen

Ze vertellen over hun werk als professional, en over hun passie. Hoe ze als team van een huis van Sensire echt een thuis voor de bewoners proberen te maken. Hoe ze in hun wijk de spil zijn tussen tal van partijen en vierkant achter hun klanten staan. En hoe ze boven hun eigen specialisaties uitstijgen door steeds naar de mens en zijn of haar leven als geheel te kijken.

En ook: waar de beperkingen en de obstakels zitten, en hoe je dat samen zou kunnen oplossen. Zoals een ergotherapeut geregeld tegen haar klanten zegt: “Ik hang niet uw hele huis vol bubbeltjesplastic.” Of zoals een wijkverpleegkundige steevast aan haar klanten vraagt: “Wat kunt u nog zelf?”

De site bevat een hoop verschillende mogelijkheden om te reageren. U kunt reacties schrijven, aangeven of de informatie u verder helpt, onderwerpen die voor u belangrijk zijn aan de orde stellen en kennis nemen van reacties en beoordelingen van anderen.

Niet de waarheid in pacht

Deze website is dus geen verzameling stellige antwoorden, integendeel. Het is een venster op wat we doen, waar we staan en wat we leren, en een uitnodiging aan iedereen om kritisch te zijn, commentaar te geven en mee te denken. Om samen in te staan voor een goed leven voor onze klanten en bewoners.

Want geluk, dat is leven zoals u wilt. Het is ook begrip en steun in tijden dat het minder gaat. In het streven naar geluk vinden onze klanten en onze medewerkers elkaar. Dit idee, de ommekeer van de zorg naar het echte leven, wordt in onderstaand filmpje verwoord.

Vond u dit artikel nuttig?
50 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

5 maart 2018 | 10:56

anoniem

Serieus wat een drama deze nieuwe website. Totaal niet prettig en overzichtelijk.

reageer
5 maart 2018 | 16:20

Wouter Bax

Dankuwel voor het meekijken op onze nieuwe site, Anoniem. Mocht u concrete tips hebben die het voor u gemakkelijker maken, dan horen we die graag!

reageer

Ook interessant

Brommers kieken…
27 juni 2018

Brommers kieken…

Magazine vernieuwing verpleeghuiszorg
26 juni 2018

Magazine vernieuwing verpleeghuiszorg

Agressie in de zorg kun je alleen samen oplossen
25 juni 2018

Agressie in de zorg kun je alleen samen oplossen

Niet wandelen, maar een voetenbadje
21 juni 2018

Niet wandelen, maar een voetenbadje

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire