Meer weten over onderwerpen uit dit artikel
Opvoeden is samenspel

Opvoeden is samenspel

Kom naar de Week van de Opvoeding

0 %
Vindt dit artikel nuttig

Tijdens de landelijke Week van de Opvoeding 1 t/m 7 oktober, worden in de gemeente Oude IJsselstreek tal van activiteiten georganiseerd. Een aantal organisaties slaan hun handen ineen en gaan in de  gemeente ‘On tour’.

Opvoeden is samenspel

Opvoeden doe je samen. Dat hoef je als ouder niet alleen te doen. Verschillende organisaties inspireren ouders graag: Sensire (school) maatschappelijk werk, Yunio jeugdgezondheidszorg en thuisbegeleiding, Helpgewoon buurtsport, Helpgewoon jeugd en Kinderopvang Humanitas delen hun kennis graag met ouders en hebben leuke activiteiten voor de kinderen in petto. Ouders en kinderen zijn van harte welkom tijdens de Week van de Opvoeding op verschillende plaatsen in Oude IJsselstreek.

Wat is er te doen voor ouders?

Tijdens de Week van de Opvoeding besteden genoemde organisaties in Oude IJsselstreek extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedingsvragen en vragen rondom het ouderschap. Voor ouders zijn er lezingen met opvoedingsverhalen welke ouders meer inzicht geven in de manier van opvoeden van hun kinderen. In de ‘Vraag maar raak kraam’ kunnen ouders terecht voor elke opvoedingsvraag, zo gek niet te bedenken welke. Met behulp van een test kunnen ouders er achter komen welke opvoedingsstijl zij gebruiken. Ten slotte houdt Theraplay workshops en een lezing met voorbeelden hoe je op een speelse manier de band met je kind kunt verstevigen.

Kinderen zijn welkom

Terwijl de ouders informatie vergaren kunnen kinderen aan activiteiten deelnemen zoals knutselen en tekenen. Kinderen kunnen ter plekke een tekening maken welke wordt geanalyseerd. Ook mogen ze gratis op de foto! Samen met de buurtsportcoach kunnen de kinderen en ouders hun energie kwijt in sportactiviteiten.

Vanaf 12 jaar leuke workshops

Voor de liefhebbers van dans/theater en film, organiseert Gekkoo een leuke workshop. Ben je 12 jaar of ouder, geef je dan snel vooraf op voor een leuke workshop door een mail te sturen naar pieter@gekkoo.nl. Workshops: dinsdag dans, woensdag theater en donderdag film. Van 16.30-17.30 uur. Na elke workshop wordt om 18.30 uur een presentatie gegeven van het resultaat.

On tour in Oude IJsselstreek

Alle activiteiten vinden plaats tussen 15.00 – 17.30 uur tenzij anders vermeld
De organisaties die zich allen bezighouden met opvoeden zijn te vinden op:

  • Maandag 1 oktober, Cultureel centrum De Lichtenberg, Reeënstraat 20A, Silvolde
  • Dinsdag 2 oktober, Dorpshuus De Kwaksmölle, Doetinchemseweg 48 in Varsseveld
  • Woensdag 3 oktober, Kulturhus de Rietborgh, Borgsche Rieten 15g in Terborg
  • Donderdag 4 oktober, Het Klooster, F.B. Deurvorststraat 43 in Ulft

Op donderdagavond van 19.30-21.00 uur is er (voor ouders) een lezing over Theraplay door Erica Heinen-Lamboo.

Vond u dit artikel nuttig?
0 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire