Meer weten over onderwerpen uit dit artikel
Magazine vernieuwing verpleeghuiszorg

Magazine vernieuwing verpleeghuiszorg

Mevrouw Brinkman geniet op de markt in Vorden

0 %
Vindt dit artikel nuttig

Om meer beeld te krijgen bij hoe we bij Sensire De Lindenhof de Vernieuwing Verpleeghuiszorg vormgeven, tref je in onderstaand magazine een aantal interviews aan. We zijn benieuwd naar uw bevinding na het lezen van de interviews met Daphne (projectleider), Annemiek (dochter bewoonster en Karin (ambtelijk secretaris cliëntenraad).

Sensire wil bewoners en hun familie zelf laten bepalen hoe zij in het verpleeghuis leven. Dit doet zij door familie en omgeving zoveel mogelijk te betrekken en zeggenschap te geven. Leven in een verpleeghuis is het gewone leven voortzetten, onder ongewone omstandigheden. Een leven vol waardevolle gebeurtenissen, waarin je het stigma van de wegkwijnende patiënt met dementie ziet transformeren in hele menselijke, alledaagse, soms aandoenlijke en vaak hele leuke momenten. Deze manier van leven vraagt van de medewerkers van Sensire dat zij op momenten het zorgen voor bewoners kunnen loslaten en de vrijheid voor mensen voorop stellen. Elke dag weer samen werken en samen leven met bewoners, hun familie, vrienden en de lokale gemeenschap. Dilemma’s bespreken. Vragen stellen. Elkaar leren kennen. In elkaar verplaatsen en verdiepen. En natuurlijk ook gewoon goede zorg. Voor een betekenisvol en waardig leven van de bewoners bij Sensire.

 

Wilt u het gehele magazine lezen met interviews van andere zorgorganisaties of meer informatie over de Vernieuwing verpleeghuiszorg? Klik dan hier voor de website over deze radicale vernieuwing.

Vond u dit artikel nuttig?
0 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire