Meer weten over onderwerpen uit dit artikel Den Ooiman, PG
Griep heerst in Sensire Den Ooiman

Griep heerst in Sensire Den Ooiman

100 %
Vindt dit artikel nuttig

Ook in de PG paviljoens van Den Ooiman ontkomen we niet aan de griepepidemie die in Nederland woedt.

Een flink aantal bewoners van PG Den Ooiman is getroffen door de griep. Ondanks dat zij gevaccineerd zijn. Onze bewoners zijn vanwege hun gezondheid en leeftijd extra kwetsbaar als de griep hen raakt. We nemen daarom alle maatregelen, die nodig zijn om verspreiding te voorkomen.

Bewoners met kwetsbare gezondheid

Pamela Grootjans, teamverpleegkundige: “Het gaat veelal om mensen met een kwetsbare gezondheid. De gevolgen van de griep zijn voor hen extra groot. We geven uiteraard alle zorg en aandacht die nodig is en nemen de noodzakelijke hygiëne maatregelen. Samen met de artsen doen we wat we kunnen.”

Verspreiding voorkomen

Pamela: “Een van de maatregelen die we hebben genomen is dat we de voordeur van afdeling Dorpsweg hebben gesloten. Dat wil zeggen dat bewoners (samen met hun familie) in de groepshuiskamer en eigen kamer verblijven en geen contact hebben met bewoners van andere afdelingen. Ook verlaten de medewerkers en familieleden Dorpsweg via de buitendeur om dit risico op besmetting van andere bewoners van Den Ooiman zoveel mogelijk te voorkomen. Ook op de andere afdelingen treffen we maatregelen om bewoners met griep niet in contact te brengen met gezonde bewoners. Bij de paviljoens van Den Ooiman wonen mensen met dementie. Deze bewoners hebben extra begeleiding nodig bij veranderingen in hun omgeving. We doen dit in nauw overleg met de familie.”

Een andere maatregel is dat deze week geen nieuwe bewoners kunnen inhuizen. Dit wordt gelukkig goed opgevangen door collega instellingen in de regio. Zodra de griep voorbij is, kunnen deze mensen uiteraard bij Den Ooiman terecht.

Geen grote activiteiten

Pamela “We hebben besloten om deze week grotere activiteiten, waarbij bewoners van verschillende afdelingen samenkomen, niet door te laten gaan. We vervangen de grotere activiteiten zoveel mogelijk door kleinschalige activiteiten per huiskamer. Zo blijft de aandacht voor bewoners behouden. We realiseren ons heel goed dat de maatregelen direct gevolgen hebben voor het dagelijks leven van de bewoners en wegen elke maatregel zorgvuldig af. We bekijken continu wat de situatie is voor alle afdelingen op de paviljoens van Den Ooiman en welke maatregel al dan niet voortgezet dient te worden. Natuurlijk houden we familie en vrijwilligers goed op de hoogte van de situatie. Met vragen kunnen zij altijd bij ons terecht.”

Extra personeel

Als mensen ziek zijn, hebben ze extra aandacht en verzorging nodig. Daar komt bij dat ook enkele medewerkers ziek zijn. Daarom hebben we binnen en buiten Sensire een oproep gedaan voor extra personeel. We hebben een dringend beroep gedaan op alle teams om te kijken of er medewerkers zijn die de komende week de collega’s van de betreffende afdeling kunnen ondersteunen. Ook is het uitzendbureau ingeschakeld.

Het geeft een enorm gevoel van trots om te zien hoe de medewerkers samen met vrijwilligers en familieleden er zijn voor de bewoners en kans zien de benodigde zorg te verlenen. We hopen op een spoedig herstel van de bewoners zodat zij en de medewerkers het gewone leven weer snel kunnen oppakken.

Update 22 februari: er zijn geen nieuwe griepgevallen meer, waardoor de afdeling Dorpsweg weer gewoon toegankelijk is. 

Vond u dit artikel nuttig?
100 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Ook interessant

Brommers kieken…
27 juni 2018

Brommers kieken…

Magazine vernieuwing verpleeghuiszorg
26 juni 2018

Magazine vernieuwing verpleeghuiszorg

Agressie in de zorg kun je alleen samen oplossen
25 juni 2018

Agressie in de zorg kun je alleen samen oplossen

Niet wandelen, maar een voetenbadje
21 juni 2018

Niet wandelen, maar een voetenbadje

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire