Meer weten over onderwerpen uit dit artikel
Bewoners Het Weerdje naar Sydehem

Bewoners Het Weerdje naar Sydehem

100 %
Vindt dit artikel nuttig

Voor bewoners van woonzorgcentrum Sydehem komt er binnenkort een einde aan hun tijdelijk verblijf in Het Weerdje te Doetinchem. Nu de renovatie van Sydehem is voltooid, keren de bewoners in oktober weer terug naar hun vertrouwde omgeving. Ook de overige bewoners van Het Weerdje krijgen het aanbod om mee te verhuizen, omdat Sensire dit jaar vertrekt uit Het Weerdje.

Medewerkers van zorgorganisatie Sensire zijn afgelopen zaterdag met bewoners in gesprek gegaan over de toekomstplannen. “Het was een heel dubbele boodschap om te brengen”, zegt Frederik Lindenhovius van Sensire. “Een paar maanden geleden verhuisden onze bewoners van Sydehem tijdelijk naar Het Weerdje, zodat het gebouw in Zeddam gerenoveerd kon worden. Deze bewoners zijn natuurlijk heel blij dat ze nu kunnen terugkeren. Voor de oorspronkelijke bewoners van Het Weerdje is dat een ander verhaal: aan de ene kant komt een eind aan een lange periode van onzekerheid, aan de andere kant de boodschap van Sensire dat ze niet in Het Weerdje kunnen blijven.”

De toekomst van Het Weerdje is sinds 2016 onderwerp van gesprek tussen bewoners, zorgorganisatie Sensire en woningcorporatie Habion, de eigenaar van het pand. “Na de terugkeer van bewoners van Sydehem zouden de 17 oorspronkelijke bewoners van Het Weerdje achterblijven in een pand dat verder nagenoeg leeg staat”, zegt Lindenhovius. “We hebben ons afgevraagd: kunnen we onze bewoners nog wel een goede plek bieden om te wonen, onze medewerkers een goede plek om te werken? Dat is helaas niet het geval.”

Sensire wil alle huidige bewoners van Het Weerdje graag een goede plaats bieden. Daarom kunnen de bewoners meeverhuizen naar Sydehem. Lindenhovius: “Voor de bewoners betekent dat een nieuwe plek in een andere plaats, maar met bekende gezichten: onze medewerkers en vrijwilligers verhuizen immers mee.”

In persoonlijke gesprekken gaat Sensire op zoek naar de beste oplossing per bewoner. Afgelopen zaterdag zijn bewoners en hun familie, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden al geïnformeerd. Voor veel aanwezigen kwam de mededeling niet als een complete verrassing: over de toekomst van het woonzorgcentrum wordt al jaren gesproken. Ook is in 2017 onderzoek gedaan naar renovatie van Het Weerdje, waarin de bewoners zijn betrokken.

Desondanks is de voorgestelde verhuizing van Doetinchem naar Zeddam een ingrijpende gebeurtenis. Daarom maken medewerkers van Sensire per bewoner een persoonlijk plan en bespreken zij alle wensen en voorkeuren. Kiest de bewoner voor verhuizing naar Sydehem, dan worden ze verwelkomd in een volledig gerenoveerd gebouw dat is ingericht volgens het concept kleinschalig wonen, waarbij ook ruimte is voor echtparen die samen kunnen blijven als ze intensieve zorg nodig hebben. “Maar bovenal zijn ze verzekerd van de zorg en de voorzieningen die ze gewend zijn”, zegt Lindenhovius. “Vanzelfsprekend zullen wij desgewenst de volledige verhuizing van bewoners op ons nemen.”

Vond u dit artikel nuttig?
100 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

1 juni 2018 | 18:23

J Bleumink

Gaan de mensen in de aanleun woningen ook weg ?of blijft dat bestaan .

reageer
4 juni 2018 | 08:35

Inez Jansen

De aanleunwoningen blijven gewoon bestaan. In juni hebben deze bewoners ook een bijeenkomst met woningcorporatie Habion en Sensire.

reageer
28 mei 2018 | 18:13

Marianne

Fijn om te horen. Ook dat de bewoners van het weertje ook mee mogen. Hopelijk vinden de bewoners het ook fijn.Ik wens de bewoners allemaal veel geluk …(ik heb zelf 30 jaar bij sensire gewerkt en de laatste 3 jaar bij het weertje .)de bewoners zijn mijn naar .nu werk ik helaas niet meer ..ik mis de bewoners ….en de lieve collega’s. Mvg marianne ebbing

reageer
29 mei 2018 | 08:51

Inez Jansen

Dankjewel Marianne. Voor een kopje koffie ben je altijd welkom.

reageer
Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire