Een jaar Sensire in De Liemers: Het voelt goed

Een jaar Sensire in De Liemers: Het voelt goed

0 %
Vindt dit artikel nuttig

Precies een jaar geleden breidde Sensire als zorgaanbieder uit van de Achterhoek naar de Liemers, door de activiteiten van Diafaan over te nemen. Zowel bij klanten als bij medewerkers voelt de samenwerking goed.

“Ik heb de mensen zowel van Diafaan als van Sensire altijd uitstekend gevonden”, vertelt de 91-jarige mevrouw Rutten in haar huis in Zevenaar, het huis dat haar vader in 1935 zelf bouwde en waar ze nu al 70 jaar woont.

“Ik moet er niet aan denken dat ik hier ooit weg zou moeten, maar dankzij wijkzorg hoeft dat ook niet. Zelfstandig zijn, in mijn eigen omgeving, is voor mij het allerbelangrijkste. En wat ik zelf kan doen, doe ik zelf. Ik vind het fijn dat de mensen van Sensire dat zo goed begrijpen.”

Waardig en zelfstandig

Het is een benadering van zorg waarbij ook Trudy Bouwman en Mireille Kempers, wijkverpleegkundigen in opleiding in Zevenaar en Duiven, zich thuis voelen. Afkomstig van Diafaan maakten ze bij Sensire kennis met het principe dat hun werk niet draait om medische indicaties, maar om een waardig en zo zelfstandig mogelijk leven van mensen. “Dat is een andere, toekomstgerichte manier van denken waar wij als wijkverpleegkundigen goed in worden meegenomen en waar ook de teams energie van krijgen.”

"Zelfstandig zijn, in mijn eigen omgeving, is voor mij het belangrijkst. Ik vind het fijn dat de mensen van Sensire dat begrijpen"
Mevrouw Rutten

Koppeltjes

Zo bezien heeft Sensire hen als verpleegkundigen ook nieuwe dingen gebracht. “Wat goed werkte, was dat er na de overname van Diafaan ‘koppeltjes’ werden gevormd, steeds iemand van Diafaan met iemand van Sensire. Daar heb ik ook nu nog veel aan”, zegt Mireille.

“En de zaken zijn goed georganiseerd”, vult Trudy aan. “Als ik bijvoorbeeld bij een klant een wond zie, bel ik een wondverpleegkundige en krijg ik onmiddellijk hulp.”

Trudy en Mireille vormen samen een klein comité dat ervoor zorgt dat er vandaag, de dag waarop Sensire precies één jaar in De Liemers werkt, een feestje is voor alle 170 medewerkers uit Zevenaar, De Rijnwaarden, Duiven, Didam en Westervoort. Daar zullen zeker herinneringen worden opgehaald aan de overname. “Dat was wel even spannend”, zegt Trudy. “Maar opvallend was dat de meeste klanten zich vooral zorgen maakten over ons: Zouden we ons werk wel houden?”, zegt Mireille. “Dat is toch mooi?”

Vond u dit artikel nuttig?
0 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire