Meer weten over onderwerpen uit dit artikel Sydehem
De sfeer van Sydehem verhuist gewoon mee

De sfeer van Sydehem verhuist gewoon mee

86 %
Vindt dit artikel nuttig

’s Morgens ontwaken in je eigen bed in Sydehem in Zeddam, ’s avonds gaan slapen in je eigen bed in Het Weerdje in Doetinchem. Voor de renovatie van hun gebouw zijn de bewoners van Sydehem tijdelijk verhuisd. De operatie liep gesmeerd, en de goede sfeer van Sydehem verhuisde mee.

Als je ouder bent, is verhuizen best een opgave. Maar als je jong bent, zou je best willen verhuizen zoals de bewoners van Sensire Sydehem in Zeddam dat deden. In drie dagen ging er elke dag een woongroep over, te beginnen met Hettenheuvel, de woongroep voor mensen met dementie. Daarna volgden de andere bewoners.

De spullen én de mensen

“Ik vond het best spannend”, vertelt mevrouw Riki van den Boom (87). “De nacht ervoor heb ik even slecht geslapen van het gedoe. Nu ik hier eenmaal zit, gaat alles goed. Ik ben vooral blij dat alle medewerkers van Sydehem ook meegaan. Echt heel fijn.”

Ook voor mevrouw De Braak (90) is dat belangrijk, en dat haar dierbare spullen gewoon meegaan. “Ze hebben goed gekeken hoe mijn kamer eruitziet en het hier hetzelfde ingericht.”

Een actieve dag

Brechtje van Bergenhenegouwen, regisseur bij het facilitair bedrijf van Sensire, beschrijft de dag: “Iedereen heeft eerst rustig ontbeten in Sydehem. Toen gingen ze met de taxi naar de dagbegeleiding van Het Weerdje voor koffie met gebak, clowns en een stamppotbuffet”, vertelt ze.

“Na het rusten waren er een bingo en spelletjes en toen kreeg iedereen de sleutel. De familie en de medewerkers hebben de bewoners samen naar hun nieuwe kamer begeleid.”

"Ze hebben goed gekeken hoe mijn kamer eruitziet en het hier hetzelfde ingericht"
Mw. De Braak (90) Bewoner van Sensire Sydehem

Herkenning

De bewoners hebben zo weinig van de werkzaamheden gemerkt dat sommigen een beetje ongerust werden toen er enkele dagen voor de verhuizing nog bijna geen verhuisdoos was te zien.

“Ze vroegen zich af of het allemaal wel goed kwam”, vertelt Frederik Lindenhovius, manager Wonen met Zorg bij Sensire. “Maar het liep op rolletjes. En zowel met de medewerkers die meegaan als met de inrichting van de kamers zorgen we voor zoveel mogelijk herkenning bij de bewoners. Want dat zo’n verhuizing spannend is, realiseren we ons heel goed.”

De gezelligheid gaat mee

“Moe maar voldaan”, omschrijft Teun van Tongerloo, lid van de Bewonersraad van Sydehem, het gevoel waarmee de bewoners ’s avonds in hun kamers in Doetinchem gingen slapen.

“Het was een hele operatie, maar daar was gewoon niet aan te ontkomen en in de zomer komen we terug in een perfect opgeknapt gebouw. En de unieke sfeer van Sydehem verhuist gewoon mee: We gaan hier in Doetinchem veel gezelligheid brengen.”

Vond u dit artikel nuttig?
86 %
Wilt u dit artikel delen?
Heeft u vragen? Of wilt u uw mening geven? U kunt hieronder reageren.

123
+1

14 december 2017 | 17:43

Bert

Wat fijn dat het zo goed is verlopen! En met een gebouw van 57 jaar oud kon het nu eenmaal even niet anders…

reageer
14 december 2017 | 20:48

Frans M.

Als de bouwers nu maar op schema blijven. Ik hoorde wel dat de feestcommissie al klaar staat om straks de terugkomst te vieren 🙂

reageer

Ook interessant

Brommers kieken…
27 juni 2018

Brommers kieken…

Magazine vernieuwing verpleeghuiszorg
26 juni 2018

Magazine vernieuwing verpleeghuiszorg

Agressie in de zorg kun je alleen samen oplossen
25 juni 2018

Agressie in de zorg kun je alleen samen oplossen

Niet wandelen, maar een voetenbadje
21 juni 2018

Niet wandelen, maar een voetenbadje

Icoon zorgzoeker

Zorgzoeker

Wonen bij Sensire

Sensire bij u thuis

Werken bij Sensire